RAB JAZZ FESTIVAL

0
358

Od četvrtka do nedjelje rapske pjace, trgovi i uličice postaju glazbena pozornica, koja će ugostiti neke od najzanimljivijih imena domaće i strane jazz scene.
Sam festival, u četvrtak 5. rujna u 20 sati, otvara diva Radojka Šverko i njen kvartet u Parku Dorka, a potom od 21.45h na Trgu Slobode – Pjaceta nastupa Vasil Hadžimanov Band koji donosi novi pristup fuzije u jazz muzici spajajući balkanski tradicionalni ritam sa zapadnim modernim glazbenim zvukom. Dan poslije, u Vili Mahač nastupit će Jacopo Zanette, jazz zvijezda u usponu, sa John Marshall Quartetom, a nakon njega, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđeliste nastupa Uroš Perić Kvartet koji donosi najpoznatije pjesme velikana Raya Charlesa.

Subota navečer rezervirana je za svjetski priznatog trubača, Duška Gojkovića i njegov kvintet, a nakon njega, na istome mjestu, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđelista ‘pozornicu’ preuzima naša poznata glazbenica Tamara Oboravac i Transadriatic Quartet.
Rab Jazz Festiva u nedjelju, 08. rujna, zatvara Branimir Gazdik, naš eminentni bubnjar sa svojim kvartetom na Trgu Slobode – Pjaceti, dok će na Trgu Municipium Arba nastupiti Ansambl Jazz Salsa Filosofia, jedini suvremeni autorski salsa bend u regiji.
Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je besplatan za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival uz sponzorstvo Valamar Riviere.

Otok Rab, smješten u Kvarnerskom zaljevu u sjevernom Jadranu, pravi je raj za ljubitelje prirode i autentičnog otočkog ugođaja. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“, a sa svojih 30 pješčanih plaža svakako spada u jedan od najposebnijih otoka Jadrana.
Grad Rab je u posljednjih desetak godina proglašen dobitnikom nekoliko prestižnih priznanja i nagrada od kojih je posljednja ‘Turistički događaj godine u 2018. godini’ na “Danima hrvatskog turizma za Rabsku fjeru”. Sva osvojena priznanja i nagrade dodatno su pozicionirale Rab kao idealnu destinaciju za odmor i kulturni turizam.
Ovaj vikend posljednji je vikend prije početka školske godine i možda posljednji koji još nije opterećen zadaćama i školskim obavezama kako za djecu tako i za roditelje. Budući da se otok Rab nalazi na dobroj lokaciji i dobro je povezan s kopnom, svega par sati puta dijeli ga od svih velikih gradova u Hrvatskoj. Uz gore naveden program te prirodne ljepote, Rab čini idealnom destinacijom na kojoj se mogu ‘napuniti baterije’ u svega par dana. Rab Jazz Festival je osigurao da zabave i dobre atmosfere neće faliti.

Bez komentara

Ostavi komentar