Leonardo DiCaprio dao je 5 milijuna dolara za spas prašuma

0
263
Getty Images

Popularni glumac, već godinama poznat kao jedan od najvećih dobrotvora kada je riječ o zaštiti Zemlje, izjavio je kako je „duboko zabrinut“ zbog trenutne krize.
Ekološka organizacija Leonarda DiCapria „Earth Alliance“ uložila je 5 milijuna dolara za pomoć amazonskim prašumama nakon nedavnog porasta požara.
Earth Alliance dala je novac lokalnim skupinama i autohtonim zajednicama dok rade na zaštiti Amazone.
Nacionalni institut za svemirska istraživanja u Brazilu kaže da je ove godine u amazonskoj prašumi bilo više od 72 000 požara što je više od 40.000 u istom razdoblju prošle godine.


Izjava na web stranici Earth Alliance kaže: “Uništavanje amazonske prašume nevjerojatno brzo ispušta ugljični dioksid u atmosferu, uništavajući ekosustav koji svake godine apsorbira milijune tona ugljičnih emisija i jedan je od najboljih obrambenih mehanizama planete protiv klimatske krize „.
Earth Alliance osnovali su Leo i dvojica drugih filantropa u srpnju – s ciljem zaštite divljine, poticanja klimatske pravde i osiguranja domorodačkih prava.
Fond Amazonske šume (The Amazon Forest Fund) grupa je inicijativa skupljanja novca za zaštitu ovog specifičnog područja.
U objavi na Instagramu u subotu, glumac je rekao kako je “duboko zabrinut zbog neprestane krize u Amazoni, koja ističe osjetljivu ravnotežu klime, bioraznolikosti i dobrobiti domorodačkih naroda”.

Bez komentara

Ostavi komentar