VRO OLUJA 2019 HČZ

0
247

Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i sponzor turnira Brodsko-posavske županije, a uz svesrdnu tehničku i organizacijsku pomoć Šahovskog kluba Posavac iz Ruščice i Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod Sl. Brod održan je turnir povodom proslave 24.obljetnice VRO Oluja i Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Na samom početku turnira predsjednik HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-posavsku županiju umirovljeni pukovnik Mario Sosnik pozdravio je sve sudionike i goste . Odajući počast svim poginulim i umrlim braniteljima, kako bivšim borcima tako i onima koji su poginuli, stradali ili umrli širom Hrvatske.
U Hrvatskoj, 5. kolovoza svake godine slavi se spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Svim hrvatskim braniteljima sretan dan pobjede, i domovinske zahvalnosti!
Pojedinačni šahovski turnir odigran je 01.08.2019.godine, četvrtak u Ruščici. Na šahovskom turniru je nastupilo 22 igrača. Na turniru ukupno je odigrano 77 partije. Igran je švicarac 10 minuta , 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak,NA s pomoćnikom Draganom Pavić CA. Pobjednici turnira seniori nagrađeni su pokalima, a kadet/kinje medaljama. Pokale je dodijelio dopredsjednik  HRVATSKO ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-Posavsku Županiju dopredsjednik MATO Opačak.

Najbolji su bili : SENIORI;
1.mjesto pokal MILE Maras 6,0 ŠK Vina Markota, PLETERNICA,
2.mjesto pokal MARIJAN Kanjković 5,5 ŠK Vina Markota,PLETERNICA,
3.mjesto pokal MARKO Vranjići 5,0 ŠK Šahovnica, GARČIN,

KADT/KINJE ;
1.mjesto DAMJANOVIĆ Stjepan 5.0 ŠKAmater,STRIZIVOJNA,
2.mjesto JURIĆ Ester 4.5 ŠK Ferit –Osijek ,OSIJEK
3.mjesto JURIĆ Matea 3.0 ŠK Amater ,STRIZIVOJNA

Bez komentara

Ostavi komentar