Vitalni stogodišnjaci

0
258

Ponedjeljak, 29. 7.Crkva sv. Donata, 21 h. Nakon sjajne zadarske trilogije, festival nastavlja u ozračju komorne glazbe, i to koncertom našeg najstarijeg ansambla, koji ove godine slavi impozantnu stotu obljetnicu djelovanja!
O ljepoti suzvučja dviju violina, viole i violončela bespredmetno je raspravljati, kao i o užitku muziciranja u intimnom ozračju takvog skupa. Zagrebački kvartet prvi je koncert održao 25. travnja 1919. godine. Već prvih desetljeća uspostavio je visoke kriterije djelovanja koji ga i danas čine okosnicom zagrebačkog i hrvatskog kvartetskog muziciranja. Ansambl je rano formirao koncept svojih programa koje čini širok repertoarni raspon, od klasike, Haydna, Mozarta, Beethovena, Brahmsa i tzv. željeznog kvartetskog repertoara do suvremenih autora.

Stoga ćemo upravo na Glazbenim večerima u Sv. Donatu s ponosom proslaviti puno stoljeće rada Zagrebačkog kvarteta, a slavlju će se pridružiti i Ivan Krpan, mladi, perspektivni hrvatski pijanist, pobjednik uglednog Međunarodnog pijanističkog natjecanja Ferruccio Busoni 2017. godine!
PRODAJA ULAZNICA; 60 kn / 50 kn
Blagajna Kneževe palače
Poljana Šime Budinića 3, 23 000 Zadar
Infopult: svakog radnog dana: 11 – 13 i 19 – 21 h; subotom: 11 – 13 h; nedjeljom: samo na mjestu održavanja koncerta
Ispred koncertnog prostora: sat vremena prije održavanja koncerta
Internetska prodaja: www.ulaznice.hr
POPUSTI 40 kn za sve koncerte prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu,
umirovljenici, studenti, ratni invalidi.

Bez komentara

Ostavi komentar