Od Jadrana do Tunisa

0
286

Za hrvatske glazbenike ljetna sezona obično znači puno nastupa i promoviranje ljetnih pjesama, no ova kantautorica nas opet nekako uspijeva iznenaditi. Osim što novi ljetni singl “Od Jadrana do Tunisa” posvećuje radnicima ona svaki medijski nastup koristi kako bi pričala o volontiranju i problematici dječjih domova u Hrvatskoj, a pritom riječima ne štedi i mnoge koji odlaze u dugove da bi se okupali u moru i objavili slike na društvenim mrežama. Glazbu i tekst napravila je sama, a produkciju i aranžman pod labelom Dallas recordsa radi Zvonimir Dusper- Dus.
Spot u kojem je možemo vidjeti kako vozi bager, brusi i vari s minimalnom zaštitnom opremom, pravo je iznenađenje, a snimanje je zamalo rezultiralo nesrećom.

“Od pjevačica se očekuje da u ljetnoj pjesmi imaju što manje odjeće i što više parnih rima. No željela sam iskoristiti priliku da ljetni singl posvetim ljudima, radnicima, onima koji ne žive lažne glamurozne živote nego zasukanih rukava se znoje i preživljavaju. I zato za spot nisam htjela snimati druge ljude kako rade nego sam sama učila u radionici od majstora kako izgleda njihova svakodnevica i željela raditi isto što i oni. Ali kako sam za pjesmu pripremila određenu odjeću koja je potpuno neprimjerena takvoj vrsti posla u više navrata morali su intervenirati aparatom za gašenje požara jer su mi se kosa i odjeća zapalile. Tada sam stvarno bila, kako mi ime kaže, Ognjena”, kaže nam kroz smijeh hrabra Alex.
“Melodija za pjesmu je vrlo lagana i poziva na ples pa se nadam da će se ljudima svidjeti. I radnicima i ne-radnicima”, dodala je.

Iako je vedre i šaljive prirode Alex Ognjena iza svojih medijskih nastupa skriva jedan “viši cilj” pa tako provokativnim fotografijama na društvenim mrežama zapravo prikuplja donacije za dječje domove diljem Hrvatske, a u intervjuima rado priča o iskustvu humanitarnih akcija koje radi preko 20 godina.
“Misija mi je promijeniti zakon o skrbi i posvajanju, ali i naučiti ljude da je njima pomoć potrebna cijele godine, a ne samo za Božić”.

Bez komentara

Ostavi komentar