Preko sto tisuća manje turista u Hrvatskoj

0
399

“Ako laže Capelli, ne lažu brojke. I one se mogu naštimati ali STATISTIKA je neumoljiva!”

Srpanjska rupa širi se, i sad je već izvjesno, ništa je neće moći – popuniti, pa čak ni Talijani u kolovozu! Je li ministarstvo namjerno šutilo o brojkama do polovice srpnja?

Od 1. do 16. srpnja evidentirano je 2,173.288 dolazaka i 13,872.364 noćenja, što je 122 tisuće dolazaka manje nego prošle godine, odnosno 470 tisuća noćenja manje nego lani u ovom razdoblju.

U apartmanima i drugom privatnom smještaj u dosadašnjem dijelu srpnja je 61.913 manje gostiju i čak 321.894 manje noćenja nego u istom razdoblju lani.

Broj gostiju i noćenja pada u svim jadranskim županijama – Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj.

Najviše je pao broj Čeha, Poljaka i Nijemaca.

Na pitanje je li točno da neke destinacije u prvim danima srpnja bilježe minuse, Cappelli je na konferenciji rekao da je to moguće, pogotovo ako nisu ulagali u kvalitetu, ali je i dodao da neće sagledavati hrvatski turizam dan po dan ni po određenim datumima, nego na razini sedam i više mjeseci. S te strane, kazao je da će sljedeće zaokružene rezultate predstaviti tek počekom rujna, a onda još jednom krajem prosinca.

“Ja ću danas upozoriti da ćemo drugo prolazno vrijeme imati prvih desetak dana devetog mjeseca, da vam damo izvješće za sedmi i osmi mjesec. I onda zadnje podvlačenje crte s 31. 12. I to će biti praksa”, rekao je Cappelli.

Bez komentara

Ostavi komentar