Predsjednica RH : “Ono što je napravila švicarska televizija rade najgori tabloidi u ovom svijetu.”

0
680
foto: FB

Skandalozne su ovakve izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, nedostojne funkcije koju obnaša, u kojima na sramotan način daje naputak novinarkama i novinarima kako da rade svoj posao – tvrde u HND-u!

“Poruka hrvatske predsjednice našim kolegicama i kolegama: “Nemojte se povoditi za stranim medijima, koji rade ne znam u čijem interesu”, osim što na vrlo ružan način i bez ikakvih argumenata optužuje naše inozemne kolege, novinarke i novinare u Hrvatskoj pokušava na vrlo perfidan način disciplinirati da svoj posao rade slijepo vjerujući samo jednoj strani, predstavnicima vlasti, a ne svojim kolegicama i kolegama, koje je praktički etiketirala kao neprijatelje Hrvatske”, stoji u reagiranju krovne novinarske organizacije. .

Brojni svjetski mediji kritizirali su ovih dana njezino priznanje u razgovoru za švicarsku televiziju da hrvatska policija prema migrantima koristi tehniku pushbackova služeći se pritom nasiljem. Nakon negativnih reakcija kako u zemlji tako u inozemstvu predsjednica države grubo je optužila švicarsku televiziju.

“Ono što je švicarska televizija napravila nema veze ni sa kakvih profesionalizmom, napravili su ono što rade najgori tabloidi u ovom svijetu. Dakle, uz to što je napravila švicarska televizija ništa neće promijeniti činjenicu da hrvatska policija radi profesionalno, rade s velikom razinom humanosti prema svim tim ljudima, da ih razumiju, da primjena ne nasilja, kako su oni preveli, nego primjena odgovarajuće sile, što nije isto što i nasilje, dakle ja sam rekla odgovarajuća sila, ne prelazi granice propisane hrvatskim i europskim zakonodavstvom, ali ona je ponekad nužna.”

“Predsjednica je na kraju izjave novinarima dala uputu: “Vi kao hrvatski mediji morate predstaviti hrvatsku stranu te priče, nemojte se povoditi za stranim medijima koji rade tko zna u čijem interesu”, što nas sve podsjeća na devedesete godine 20. stoljeća, kad su pojedini novinari, apologeti tadašnje vlasti, javno govorili: “Ako treba, lagat ću za Hrvatsku.”

Bez komentara

Ostavi komentar