Politički cirkus izabira ministara i vrijeđanja-čin prvi

0
326

U Saboru je počela službena procedura izbora novih članova Vlade. Poslijepodne je glasanje na plenarnoj sjednici, a tijekom cijeloga dana održavaju se sjednice matičnih odbora na kojima se saslušavaju predloženi ministri. Zakuhalo se već na prvom, Ivanu Malenici. ”Za Lovru Kuščevića nije bilo pitanje može li ostati u Vladi nego može li ostati na slobodi”, rekao je Peđa Grbin. Malenici je rekao da je Malenica danas ovdje samo zato što je Kuščević zlorabio svoj položaj.

“Danas ćemo birati nove ministre što je vrlo važno za funkcioniranje hrvatske Vlade. Posao u državi treba odraditi za ljude i narod koji u Hrvatskoj žive. Imamo rekonstrukciju u hrvatskoj vladi, a za pobjede HDZ-a na sljedećim izborima nama je potrebna rekonstrukcija u HDZ-u”, rekao je u Saboru HDZ-ovac Miro Kovač.

Premijer Andrej Plenković je u Saboru komentirao Kovačevu izjavu. “Treba najprije Vladu rekonstruirati, a HDZ konsolidirati. Vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri”, rekao je Plenković nakon što mu je Maras kazao kako je “bahatlija” a Plenković mu uzvratio “plačljivko!”

”Maras je kao stalker koji me slijedi od odbora do odbora i čestitam mu na brzini trčanja za mnom. Vapio je za trećom šansom da malo počne plakati. Ako želite plakati, odite van”, odgovorio mu je Plenković.

”Granica vam je šuplja kao sir i naši građani nisu sigurni”, rekao je mostovac Miro Bulj. Nadamo se da je uz granicu mislio i na imovinske kartice pojedinih političara za koje je Ementaler “atomsko sklonište”.

Na jutrošnjim “živopisnim” odborima ovako se raspravljalo o budućim ministrima dok će se na plenarnoj sjednici, koja je zakazana za 17 sati, o njima samo glasati.

Bez komentara

Ostavi komentar