Hrvatska jača od Australije u Beogradu

0
655

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Australije rezultatom 11:9 (2:3, 2:2, 6:3, 1:1) te svog sljedećeg protivnika čeka iz sraza Mađarske i Japana.

– Očekivano teška utakmica, s obzirom na okolnosti odnosno ovaj vrlo jak ritam svakodnevnih utakmica. Bilo je bitno pobijediti ovu utakmicu, iako puno toga nije funkcioniralo u našoj igri, no želio sam da ovu utakmicu bez obzira na umor odigramo maksimalno koliko možemo. Bit će puno pouka iz ove utakmice, no možda bolje da je sada došla jedna ovakva utakmica. No moramo biti realni, odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano. Stoga čestitke igračima što su smogli snage, kada je bilo najpotrebnije smo odigrali kako treba, te relativno mirno priveli utakmice kraju. – rekao je Ivica Tucak.

– Nismo ušli kako treba u utakmicu, prve dvije četvrtine bili smo dosta mlitavi i spori i u kretanjima i razmišljanjima. U trećoj četvrtini, čim smo malo ubrzali ritam i digli obranu na najveći nivo stvari su počele sjedati na svoje mjesto i utakmicu smo rutinski priveli kraju. – rekao je Ivan Krapić koji je ostvario dva pogotka.

Josip Vrlić ostvario je tri pogotka dok je uz Krapića dva ostvario i Joković, a po jedan su upisali Fatović, Vukičević, Bušlje i Garcia. Maro Joković proglašen je igračem utakmice.

Hrvatska sada iščekuje utakmicu Japan – Mađarska, nakon koje će znati svog sljedećeg suparnika.

– Mi smo došli ovdje izvaditi vizu za Tokio. Japan je izuzetno teška reprezentacija, morat ćemo se itekako dobro pripremiti za njih, ako su oni naši sljedeći suparnici. – zaključio je izbornik.


Bez komentara

Ostavi komentar