HNK SPLIT NAPAO PRETPLATNIKE!

Iz splitskog kazališta spašavaju od smrti zbog srčanog ili moždanog udara!

0
446

” Spasite sebe od smrti zbog srčanog ili moždanog udara! ” – pozivaju medije danas iz splitskog hrama kulture.

U početku smo mislili kako je netko na kreativan način ipak ovo ljeto počeo bogatiti teatarski repertoar u Dalmaciji, no onda smo poštu dobro pročitali i shvatili – da to očito kolege i drugi pretplatnici nisu učinili.

Naime, čini se kako je “virus” zaposjeo elektroničku poštu hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, pa Vas umjesto na novu predstavu – pozivaju da obnovite fleksibilnost krvnih žila, i to – u pola cijene!

POD KONTROLOM ANTIMONOPOLSKE SLUŽBE, jasno je istaknuto, lukavac koji tako pokušava prodati tablete za povećani krvni tlak upozorava kako 67% ljudi sa hipertenzijom u Hrvatskoj ne zna da od toga boluje.

Eh, da se netko tako dosjetio nazvati i pokoju državnu službu. Može i koju u kulturi, i koje kazalište, a i na pregled glumce koji – nakon završene akademije – i dalje jedva čekaju zgrabiti mikrofon neke od tri nacionalne posrnule televizije, ne i objasniti razliku kad se u govoru koristi “s” a kad “sa”.

Šalu na stranu, posljedice hipertenzije su opasnije od onkoloških bolesti i tuberkuloze. 
U 89% slučajeva hipertenzija završava srčanim udarom. Razvija se vaskularna opstrukcija. 
Visoki rizik od moždanog krvarenja i razvoja moždanog udara, nije za šalu, no možda bi i ljubitelji kulture u Splitu ozbiljnije shvatili ove podatke iz emaila – da su ih našli u liječničkoj ordinaciji, a ne među elektroničkom poštom koja najavljuje bolesnika- ali onog Umišljenog – Jeana Baptista Molierea.

Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način, rečenica je kojom Tolstoj započinje svoju Anu Karenjinu.

” U mraku kazališne dvorane svi postajemo jedna velika obitelj, potrebni jedni drugima i povezani neraskidivim vezama ljudskosti, ma koliko one bile opterećene svim mogućim izazovima obiteljskih odnosa. Usudimo se snivati zajedno.” – stoji u naslovnoj izjavi već na prvoj internetskoj stranici HNK Split u izjavi Gorana Golovka, vršitelj dužnosti intendanta HNK Split.

I tu je obitelj potrebno njegovati, gospodine Golovko, i danju i noću, no s Vaše adrese primjerenije je bol, apatiju, razdražljivost i mamurluk koju nam uzrokuje trom i neučinkovit državni aparat odagnati smijehom i kreativom.

Nagli diferencijalni tlak izazvan ponašanjem političara, mnogo je opasniji od svih dasaka koje su nam, pa možda i u leđa, zabili intendanti čije kuće svoje pretplatnike obavještavaju o uklanjanju angine pektorisa.

Nekako smo sigurni kako bi se tad ipak saznalo za još jedan veliki uspjeh mladih plesačica Baletnog studija – no javnost o tome obaviještena nije jer se na žalost svih – umjesto priopćenja o velikom uspjehu mladih Splićanki Baleta HNK Split, među novinarimakoji su dobili obavijest iz Splitskog teatra (apsurda) pričalo o krvnom tlaku kod starijih.

U nadi kako ćemo s adrese https://www.hnk-split.hr dobivati više ovakvih (istinitih) vijesti: Splićanke su se vratile s International Dance Open natjecanja s osvojenih pet zlatnih, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, te jednom specijalnom nagradom. Na ovom natjecanju mladih plesača 8. i 9. lipnja 2019. u suvremenom plesu sudjelovalo je čak tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država.

Bez komentara

Ostavi komentar