Bandić: “NE” kupnji!

0
290
Gradonačelnik Bandić na trgu

Udrugama iz Mreže za zaštitu životinja u središtu Zagreba danas se priključio i Milan Bandić te poručio: Ljubav se ne kupuje!

Na zagrebačkome Trgu bana Jelačića ovaj vikend članice Mreže za zaštitu životinja sa sobom su dovele napuštene životinje o kojima brinu i koje čekaju svoje zauvijek udomitelje. Manifestaciju „Ljubav se ne kupuje” prepoznao je i Grad Zagreb, a osobnim dolaskom u 11 sati u nedjelju podržao ju je i Milan Bandić.

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pokazivale su napuštene životinje koje traže svoju obitelj u nadi kako će neka obitelj za sebe pronaći idealnog novog člana obitelji!

Pritom su građani Zagreba moli saznati sve o prednostima sterilizacije, o važnosti mikročipiranja, o obavezama koje imaju skrbnici pasa i mačaka te sličnim temama. 

Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Mreža je ovim događanjem željela skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose udruge jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.

Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka. 

Poruka koju udruge šalju svim posjetiteljima jest – udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.

Bez komentara

Ostavi komentar