Smeće, opušci, plastika i pseći izmet na glavnoj šibenskoj plaži

0
253

Pseći izmet, opušci, mrtva ptica, hrpa plastike…

Tako izgleda poznata šibenska plaža Banj.

Novinari portala Šibenik.in zaputili su se na plažu nakon što im je čitatelj dojavio da je puna psećeg izmeta i opušaka, a onda se i sami uvjerili da je stanje i gore.

Na plaži s koje puca predivan pogled na Šibenik osim izmeta i opušaka našli su i mrtvu pticu u moru te velike količine smeća plastike.

“Išao sam se danas okupati i ostao sam zgrožen izgledom plaže. Sve je puno psećeg izmeta, opušaka i smeća. Užas. Toliko mi se sve zgadilo da se na kraju nisam ni okupao. Mislim, na tu plažu dolaze obitelji s malom djecom. Ovo nije samo ružno, nego i opasno “, ispričao je čitatelj Šibenik.in-a.

Prašina oko plaže Banj digla se i prošli tjedan nakon što su objavljeni rezultati uzorkovanja mora na hrvatskim plažama među kojima je bio i šibenski Banj kao jedna od deset plaža u kojima je kakvoća mora bila nezadovoljavajuća.

Međutim, iz Zavoda za javno zdravstvo koji provodi mjerenja, kazali su da je onečišćenje izmjereno tijekom ispitivanja 3. lipnja bilo kratkotrajno jer su rezultati uzorkovanja par dana poslije (5. i 7. lipnja), udovoljili uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Bez komentara

Ostavi komentar