Odvjetnik Zdravka Mamića u BiH, Zdravko Rajić, rekao je da bi u utorak moglo biti održano ročište o izručenju njegova klijenta Hrvatskoj.

U telefonskom razgovoru za Hrvatsku radioteleviziju bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Rajićpotvrdio je da bi u utorak, na Sudu Bosne i Hercegovine, moglo biti održano ročište o eventualnom izručenju njegova klijenta Zdravka Mamića Hrvatskoj.

Kako bi se izbjeglo uhićenje od strane pripadnika SIPA-e, koja djeluje po međunarodnoj potjernici, vrlo lako je moguće da će se u utorak Zdravko Mamić dragovoljno pojaviti na Sud Bosne i Hercegovine.

Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno da plati jamčevinu.

Za bh. portal Klix.ba je potvrđeno da je SIPA jutros uručila poziv Mamiću, a iz te agencije im je potvrđeno da on nije uhićen te da će se na osnovu poziva danas pojaviti u Sudu BiH.

Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj uslijedit će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji. Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno da plati jamčevinu.

Podsjetimo, osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK “Dinama” Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine, doznaje se u ponedjeljak na tom sudu.

Nakon što je 7. lipnja Županijski sud izdao nalog za raspisivanje tjeralice Ministarstvo unutarnjih poslova je za Zdravkom Mamićem raspisalo domaću i međunarodnu tjeralicu, a za daljnju proceduru izručenja optuženika nadležno je Ministarstvo pravosuđa, izvijestili su na sudu.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević u ponedjeljak je ocijenio da njegov klijent neće biti izručen Hrvatskoj, “pogotovo ne na ovakav način”.

Miljević je kazao da ga smeta što je Mamić prva osoba u Hrvatskoj protiv koje je određen drugi istražni zatvor zbog čega je trebalo promijeniti 28-godišnja procesnu pretpostavku.

Bez komentara

Ostavi komentar