Preventivni rat SAD-a na Sjevernu Koreju?

12 Kolovoz 2017

Predsjednik SAD-a, Donald Trump, putem Twittera je javnosti obznanio kako je oružje napunjeno, ali se nada da se Kim Jong Un neće ponašati nepromišljeno. Jerry Hendrix, umirovljeni mornarički kapetan i stručnjak u Centru za novu američku sigurnost, pojasnio je za CNN kako bi takva američka operacija zahtijevala brzi i višedimenzionalni napad koje bi uključivale neutraliziranje sjevernokorejskog protunapada. Isto tako, smatra kako bi preventivni napad značio da američka diplomacija i politika koju vode zadnja 2 desetljeća nije uspjela. Jedini razlog za napad je manji broj žrtava nego ako bi se prijetnje Sjeverne Koreje doista ostvarile. Dalje, navodi kako bi se američka vojska mogla osloniti na baze u Južnoj Koreji, odnosno na Osan i Kunsan. Napad na obrambeni sustav Sjeverne Koreje mogao bi biti izveden "nevidljivim" borbenim zrakoplovima stealth tehnologije F-22, F-35 i bombarderima B-2, kojima bi se priključili japanski i južnokorejski lovci F-16 i F-15. Također, ukoliko bi se koristile bespilotne letjelice smanjio bi se rizik od gubitka pilota, ocijenio je Hendrix.

Vojni analitičari smatraju kako u slučaju američke preventive ne bi bilo pravog pobjednika te da bi milijuni nedužnih ljudi platile cijenu neprijateljstva Sjeverne Koreje i SAD-a. 

Izvor: dnevnik.hr 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se