Čelnici katoličkih institucija na edukaciji na Sveučilištu Notre Dame

13 Srpanj 2017

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. Jerko Valković pozvani su sudjelovati kao stipendisti u 8. godišnjem certificiranom programu za čelnike katoličkih institucija na Sveučilištu Notre Dame u Sjedinjenim Američkim Državama koji se održava od 8. do 15. srpnja. U programu sudjeluje još 53 drugih čelnika iz više od 20 država Sjeverne Amerike, Afrike, Srednje i Istočne Europe, Azije i Australije.

Osmodnevni program namijenjen čelnicima katoličkih institucija održava se pod pokroviteljstvom Odjela za neprofitno obrazovanje Poslovne škole Mendoza (Mendoza College of Business), a cilj programa je da osobe na vodećim pozicijama u katoličkim institucijama bolje shvate svoju ulogu i svoju odgovornost prema suradnicima i kolegama u njihovima sredinama. Vrhunski stručnjaci i nastavnici Sveučilišta Notre Dame polaznike educiraju o temama koje su važne za učinkovito vođenje neprofitnih katoličkih organizacija kao što su upravljanje promjenama, organizacijsko vrednovanje, vođenje akademske zajednice i zaklada, filantropija nekada i danas, dobrotvorne organizacije, vodstvo temeljeno na jakim stranama, kultura i poslanje, strateško planiranje, pregovaranje, prikupljanje sredstava i iskorištavanje suprotnosti. Ovaj je program dio predanosti Sveučilišta Notre Dame pružanju potpore poslanju i radu katoličkih institucija širom svijeta. Svake se godine djelatnicima katoličkih ustanova nude stipendije koje pokrivaju 95% troškova programa koji iznose 5.000 američkih dolara.
Rektor Tanjić i pročelnik Valković, kao i čelnici katoličkih sveučilišta iz Srednje i Istočne Europe, stipendije su dobili zahvaljujući Nanovic Institutu za europske studije koji ih povezuje u Partnerstvo katoličkih sveučilišta, a koji je zajedno s Hrvatskim katoličkim sveučilištem bio domaćinom godišnje konferencije koja se ove godine u svibnju održala u Zagrebu. Po dolasku u Sjedinjene Američke Države rektor Tanjić i pročelnik Valković bili su gosti franjevaca Hrvatske franjevačke kustodije za Ameriku i Kanadu u New Yorku i Chicagu te su boravak iskoristili da predstave rad Sveučilišta. Na pruženoj potpori posebice su zahvalni fra Jozi Grbešu, kustosu kao i svim franjevcima Kustodije. (ika)

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se