Regije

 • 26
 • Svi

Već devet godina za redom Crkva cjelovitog evanđelja uz suradnju Grada Zagreba i drugih vjerskih zajednica i udruga, početkom lipnja na zagrebačkom jezeru Jarunu organizira cjelodnevni evangelizacijsko-obiteljski festival pod nazivom - JarunFest. Ove godine za odličnu obiteljsku zabavu rezerviran je 2.6., program počinje u 10 i traje do 21 sat, a lokacija je Višeosjetilni park.

Radi se o cjelodnevnom programu humanitarnog karaktera kroz koji se posjetiteljima nude besplatni obroci, glazbeni i sportski sadržaji, razne dječje radionice i aktivnosti, te kršćanska literatura. I ove godine u programu sudjeluju kršćanske glazbene skupine kao što su Bez Kompromisa, RiStream, 108i, B.O.G., Hosana i Andrej Grozdanov. Najmlađe će u sklopu programa zabavljati i Gizmo, junak crtića Superknjiga.

CCE se pobrinuo za hranu te osigurano 1500 besplatnih obroka koji će biti podijeljeni u sklopu programa.

 • 15
 • Svi

I ove godine u Vukovaru će se održati street art festival pod nazivom VUKOVART – goes vertical! U suorganizaciji Vala kulture i Grada Vukovara, kao nastavak prošlogodišnje međunarodne manifestacije VUKOVART – luka umjetnosti 2017.

Na festivalu će gostovati najuspješniji umjetnici sa svjetske street art scene, a posjetitelji će moći promatrati kreativne procese Marine Capdevile iz Španjolske, Rickeyja Lee Gordona iz Južnoafričke Republike, Vere Bugatti i Fabia Fedelea iz Italije, Elle & Pitra iz Francuske, te dvojice hrvatskih umjetnika, Cheza i Sarme. Umjetnici će oslikavati fasade u Borovom naselju, a program će biti popraćen i glazbenim nastupima i prikazivanjima filmova o umjetnosti.

Festival je također namijenjen i obiteljima s djecom te će tako najmlađi kreativci moći sudjelovati u dječjem programu Kredica 2 te našim svjetskim umjetnicima najaviti svježu konkurenciju.

Uplovite u luku umjetnosti od 29.5. - 10.6.2018.!

 • 11
 • Svi

Na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Branko Cindro, vijećnik gradske četvrti Pešćenica, Vladimir Andrić, predsjednik GV HSLS-a Grada Zagreba i Mirko Budiša predsjednik Savjeta za zaštitu okoliša i prirode GV HSLS-a Grada Zagreba pozvane su gradske službe, inspekcije zaštite i okoliša te policija da se ozbiljnije pozabave s divljim odlagalištima otpada i onima koji ih stvaraju.

Istaknuto je kako pojedinci naplaćuju nezakonito odlaganje otpada te na kriminalni način devastiraju prostor, ugrožavaju okoliš, prije svega podzemne vode i jedinstveni zagrebački zaštićeni prirodni rezervat na Savici. Također, rečeno je je kako su ti pojedinci spaljivali otpad a radi se glomaznom, medicinskom i drugom otpadu ugrožavajući zdravlje ljude na ovom prostoru kako bi dobili dodatni prostor za navoženje novog otpada. Na konferenciji se navodi kako je samo u prošloj godini JVP GZ intervenirala 22 puta u gašenju požara na ilegalnim odlagalištima na Savici. Smatra da je vrijeme da se tim pojedincima prestane gledati kroz prste i da se svaki sljedeći pokušaj stvaranja ilegalnih odlagališta drastično kazni.

IMG 20180510 094625

Budiša je podsjetio kako je HSLS više puta tražili da se započne sa sanacijom odlagališta opasnog gudronskog otpada Savica –Šanci. Na ovom odlagalištu je odloženo desetak ili više desetaka tona opasnog gudronskog i drugog otpada i predstavlja izravnu prijetnju vodocrpilištu Strmec koje se nalazi na oko 400-500 m zračne linije udaljenosti i putem kojeg se opskrbljuje pitkom vodom cijeli istočni dio Grada Zagreba. Prava katastrofa bi bila da onečišćene otpadne vode s ovog odlagališta uslijed potresa ili nekih drugih okolnosti dopru do ovog vodocrpilišta.

Istaknuo je kako problem divljih odlagališta i odlagališta opasnog gudronskog otpada treba biti obrađen i u PGO- Grada Zagreba, što sada nije bio slučaj, te naglasio kako je Pešćenica kao gradska četvrt dodatno opterećen i muljem iz uređaja za obradu otpadnih voda, te Gradu predložio da napravi vlastiti akcijski plan za upravljanje s muljem po kojem će postupati sve dok se ne izradi takav nacionalni Plan po kojem će Grad Zagreb kao i sve JLS biti dužan rješavati problem mulja.

 • 11
 • Svi

Kulturno - turistička ponuda naše najpoznatije turističke destinacije, Dubrovnika, ovih je dana dodatno obogaćena novim, jedinstvenim zabavno - izložbenim prostorom koji je udomio prvu globalnu kolekciju prikupljenih i doniranih ljubavnih priča i predmeta velike sentimentalne vrijednosti.

Posjetitelji "Muzeja" ljubavnih priča (eng. Love Stories Museum) u prigodnom ambijentu mogu iskusiti emotivne “crtice” iz života stvarnih ljubavnih parova koji su neke od svojih najintimnijih životnih trenutaka odlučili podijeliti s dubrovačkom publikom i posjetiteljima. Među brojnim izloženim eksponatima našla se tako suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, priča o mladiću koji je svoju buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i emotivna priča o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.

IMG 6388

Mnogobrojnim dubrovačkim gostima i turistima sigurno će posebno biti zanimljive izložene autentične povijesne priče, legende i romantični običaji dubrovačkog kraja, a tu je i kutak za ljubitelje popularnih filmskih i TV uspješnica koje su se snimale u Dubrovniku - poput neizostavne “Igre Prijestolja”, “Ratova Zvijezda” i “Robina Hooda”.

I obožavatelji glazbenih nota doći će na svoje i možda se po prvi put upoznati s do sada malo poznatim detaljima iz osobnog života legendarnih svjetskih glazbenika, a bit će otkrivene i osobe koje su nadahnule stvaranje najpoznatijih ljubavnih pop i rock pjesama svih vremena.

IMG 6438

Najmlađi posjetitelji “Muzeja” ljubavnih priča dobili su svoju dječju sobu, dok se svi odrasli posjetitelji i parovi mogu potpisati na “Ljubavni zid” te ostaviti svoju zajedničku fotografiju ili selfie i tako pomoći kreirati jedinstvenu posvetu svim zaljubljenima koji su posjetili Dubrovnik, a parovi koji smatraju da je upravo njihova osobna ljubavna priča dovoljno zanimljiva i posebna za uvrštavanje u izložbenu kolekciju - mogu se slobodno javiti u “Muzej” ljubavnih priča.

IMG 6353

Novootvoreni “Muzej” ljubavnih priča može se od jučer posjetiti u neposrednoj blizini stare dubrovačke gradske jezgre.

Više informacija o “Muzeju” ljubavnih priča doznajte na njihovoj internetskoj stranici  i profilima na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

logotip muzej ljubavnih prica

 • 08
 • Svi

Kako neustrašivo uživati u jedino stvarno neograničenom internetu na mobitelima, beskonačnim pozivima i porukama te ponudi proizvoda i usluga koje nudi Tele2, od jučer mogu provjeriti i Karlovčani u otvorenom experience Tele2 centru.

Tele2 Karlovac 2

Dvanaesti po redu, Tele2 experience centar, prostire se na 45 m2 i nalazi se u shopping centru Karlovčanka, Milana Šufflaya 1 te će svim postojećim i novim korisnicima nuditi kompletan doživljaj Tele2 usluga.

Za još bolje korisničko iskustvo postojećih, ali i novih Tele2 korisnika, pobrinut će se stručni i educirani djelatnici pa tako sve korisnike čeka prodajna i tehnička podrška, velik izbor smartphone-a i tablet uređaja te široka ponuda glasovnih, podatkovnih tarifa.

Tele2 experience centar otvoren je radnim danima od 8:00 do 20:00 sati te subotom od 8:00 do 13:00 sati, dok je nedjeljom zatvoren.

Tele2 Karlovac 3

 • 01
 • Svi

Udruga "I djeci s ljubavlju", pokrenula je hvalevrijedan projekt-" Želimo vježbati vid".

Cilj projekta je, da se podigne svijest, educira građanstvo, senzibilizira društvo i javnost o važnosti vida u PGŽ i RH s problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida, kao i sama djeca.Osim toga, stavlja se naglasak i na, osposobljavanje stručnog kadra.

Prema podacima HZZJZ, iz 2017. godine, registrirano je 17.979 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost.

Zbog lakše realizacije projekta, Udruga " I djeci s ljubavlju", pokrenula je akciju prikupljanja plastičnih čepova.

Nema ljepšeg osjećaja od osjećaja kada nekome pomogneš, a naročito, kada se radi o našoj djeci.

Stoga, umoljavamo sve građane Rijeke i one koji mogu pomoći da krenu u akciju prikupljanja plastičnih čepova, promoviraju na svojim stranicama ovaj vrijedan projekt, te pokažu, tako, da su uz našu djecu!

Akcija prikupljanja plastičnih čepova započinjedanas u gradu Rijeci, a prikupljene čepove možete predati 01.05.2018-01.09.2018 na adresi Ciottina 19,
Rijeka-Dom stranaka.

Rad udruge je svakim radnim danom od 08:00-17:00 na adresi Užarska 28 - Rijeka (stari grad)

 • 30
 • Tra

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci sa svojim domaćim i inozemnim partnerima organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS, koja će se održati od 2. do 4. svibnja ove godine u Opatiji, Hotel Ambasador. Pozivamo vas na otvorenje Konferencije, 3. svibnja s početkom u 9.15 sati.

Konferencija je organizirana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Cilj Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese.

Konferencija nije posvećena samo znanstvenoj javnosti. U vrijeme konferencije održat će se niz okruglih stolova o učincima digitalizacije na monetarni sustav, fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj. Stoga će na konferenciji prisustvovati, pogotovo na okruglim stolovima, i predstavnici važnih domaćih institucija i šira društvena zajednica.

Više o Konferenciji možete saznati ovdje: www.edt-conference.com

 • 26
 • Tra

U velikoj vijećnici Grada Krka održano je Javno predstavljanje i tiskovna konferencija već započetog velikog projekata na otoku Krka – „Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka” koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Projekt su predstavili gradonačelnik grada Krka g. Dario Vasilić, direktor Ponikve voda d.o.o. g. Ivica Plišić, tehnički direktor Ponikve eko otok Krk d.o.o. g. Dean Kosić te predstavnica usluga vidljivosti gđa. Renata Ivančić. Događanju su prisustvovali i predstavnici općina zahvaćenih aglomeracijom, novinari, mediji i šira javnost.

Na događanju se govorilo o ciljevima OP Konkurentnost i kohezija, o značaju ovog projekta za lokalnu zajednicu, pregledu trenutnih radova te planova za naredni period. G. Dean Kosić održao je i prezentaciju “Doprinos čistom moru i čistom okolišu” s naglaskom na zbrinjavanje mulja.

U suradnji s Hrvatskim vodama a sve u sklopu “Tjedna edukacija u Ponikvama“ koje će se održavati od 23. do 27.2018. pod motom “Discover Eco Lifestyle on the Island of Krk” održale su se prezentacije i edukacije za naše najmlađe mještane.
U krčkim dječjim vrtićima provedena je petodnevna edukacija “Informiraj, educiraj i recikliraj”, a u nižim razredima osnovnih škola naglasak je bio na temama povezanim s vodom (korištenje i zaštita voda, poplave, otpadne vode itd). Akcijom su bile zahvaćene sve osnovne škole.


Djeca su igrala kviz, posjetila glavno vodocrpilište Ponikve, bila u laboratoriju te upoznala i glavnog junaka prekrasnih slikovnica u produkciji Hrvatskih voda, kornjaču Hrvoja. Naravno ne smijemo zaboraviti spomenuti i Ekotok – maskotu Ponikve voda koji je djeci izmamio osmijeh na lice.
Uz program održan u vijećnici paralelno se odvijao i program informiranja za javnosti na Kopriviću u gradu Krku gdje su bila postavljena 3 informativna štanda. Građani su se mogli detaljnije informirati o projektu, trenutnom rasporedu radova kao i o aktivnostima koje se planiraju u narednom periodu.
Uz sve navedeno predstavljeni su i primjeri dobre prakse projekta iz područja unapređenja vodokomunalne infrastrukture u svrhu promjena građana na razini informacija, percepcija, stavova, praksi/ponašanja te razini sudjelovanja kroz buduće priključenje na sustav odvodnje.

Stranica 1 od 23

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se