Varaždin: SDP, HNS, HSS, HSU i Laburisti zajedno na izbore

22 Ožujak 2017

Predstavnici SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista stranke rada su u varaždinskom Starom gradu potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu. 

Kandidat za župana je sadašnji župan Predrag Štromar (HNS), a za gradonačelnika Alen Kišić (SDP).

Želimo da naš grad bude spoj naprednih tehnologija i jednog malog europskog sveučilišnog grada i siguran sam da taj cilj možemo ostvariti. Jedna od prvih mjera koje ću predložiti Gradskom vijeću bit će smanjene cijena dječjih vrtića za 10 posto. A imamo i pripremljeno rješenje za balirani otpad, rekao je Kišić.

Štromar je naglasio da je u Varaždinskoj županiji BDP počeo rasti prije nego u ostatku Hrvatske. Vrijeme je da radnici budu nagrađeni te da napokon dobiju veće plaće koje zaslužuju. Puno investitora želi investirati u Varaždinskoj županiji, a županijske su institucije poduzetnicima prijatelji, kazao je Štromar. A prioritet je, dodao je, obrazovanje s vrlo uspješnim centrima izvrsnosti, iz kojih proizlaze državni prvaci.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da je pet stranaka potpisnica kolaicijskog sporazuma zajednica progresivnih, koji mogu Hrvatskoj osigurati nužne promjene, s interesom građana ispred političkog. Ono što radimo danas mora biti vidljivo na djeci koja će graditi Hrvatsku 2050. Zemlja jednakih mogućnosti za sve. Vladajući nisu omogućili minimalne uvjete za život ljudima koji rade za minimalnu plaću. Ako su mogli pojedinim menadžerima, s njima usko povezanima, omogućiti da im plaća poreznom reformom naraste 5000 kuna, možemo omogućiti i da ljudima naraste plaća 200 ili 300 kuna i da minimalna plaća bude 50 posto prosječne, rekao je Bernardić.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je da treba razmišljati dugoročno i da to donosi rezultat kroz godine, što se vidi, rekao je, u županijama sjevera Hrvatske. 12.000 manje nezaposlenih, ali ne zato jer su otišli u Austriju, Njemačku ili Kanadu. Samo 380 ljudi otišlo je iz ove županije, od desetaka tisuća koji napuštaju druge dijelove Hrvatske, kazao je predsjednik HNS-a.

Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a, smatra da su županije sjevera i sjeverozapada Hrvatske dobar primjer kako Hrvatska može izgledati. Postoji ekonomska podjela u Hrvatskoj. Županije koje najbolje stoje po svim pokazateljima su županije gdje na vlasti nije ili je vrlo kratko bio HDZ. Uspješne županije vode HNS, IDS, SDP, HSS, rekao je Beljak. 

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, spomenuvši predizborni slogan Zajedno možemo, dodao je, i zajedno hoćemo.

Predsjednik Laburista David Bregovac istaknuo je da je pet postulata te stranke istina, poštenje, rad, društvena pravednost i znanje, podloga i njihovoj koaliciji.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se