U Primoštenu nema dovoljno vode niti vatrogasaca

19 Srpanj 2017

Josip Jadrijević iz DVD-a Primošten upozorio je da njega i njegove kolege, koji se danima bore s požarima, muči to što nemaju dovoljno hidranata s vodom, ali ni dovoljnog broja vatrogasaca.

Na području Primoštena je 150 hidranata, što nadzemnih što podzemnih, ali radi ih samo 70.

"Nažalost, to je točna informacija, neki ne rade pa su zapečaćeni, voda iz njih je mutna. Vode nema, a što ako se nešto dogodi? O tome netko mora brinuti", kaže Jadrijević.

Pojašnjava da su hidranti u vlasništvu tvrtke koja upravlja vodovodom, ali da nisu dobili odgovor zašto su u takvom stanju.

"Mi smo pitanje uputili šibenskom vodovodu, prošla su dva dana, ali nismo dobili odgovor. Oni redovito naplaćuju vodu, dug prema DVD-u je 100.000 kuna, dug je to na nešto što mi nismo trošili, to je mjerilo bilo zapečećeno. Dobili smo račun za brojilo kojeg uopće nismo koristili", tvrdi Jadrijević.

Primoštenski vatrogasci nisu išli gasiti katastrofalni požar u Splitu. I na svom području imaju previše posla.

"Nije išla pomoć prema Splitu, ali mi smo bili spremni. Naše snage su bile na izmaku, u manje od tri dana imali smo sedam intervencija. Imamo dvije ekipe, od po dva i tri člana. Ove sezone smo ostali bez ljudi. Plaća je 3.500 kuna, sve vam je jasno u toj informaciji", kaže Jadrijević.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se