Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka

26 Travanj 2018

U velikoj vijećnici Grada Krka održano je Javno predstavljanje i tiskovna konferencija već započetog velikog projekata na otoku Krka – „Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka” koji je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Projekt su predstavili gradonačelnik grada Krka g. Dario Vasilić, direktor Ponikve voda d.o.o. g. Ivica Plišić, tehnički direktor Ponikve eko otok Krk d.o.o. g. Dean Kosić te predstavnica usluga vidljivosti gđa. Renata Ivančić. Događanju su prisustvovali i predstavnici općina zahvaćenih aglomeracijom, novinari, mediji i šira javnost.

Na događanju se govorilo o ciljevima OP Konkurentnost i kohezija, o značaju ovog projekta za lokalnu zajednicu, pregledu trenutnih radova te planova za naredni period. G. Dean Kosić održao je i prezentaciju “Doprinos čistom moru i čistom okolišu” s naglaskom na zbrinjavanje mulja.

U suradnji s Hrvatskim vodama a sve u sklopu “Tjedna edukacija u Ponikvama“ koje će se održavati od 23. do 27.2018. pod motom “Discover Eco Lifestyle on the Island of Krk” održale su se prezentacije i edukacije za naše najmlađe mještane.
U krčkim dječjim vrtićima provedena je petodnevna edukacija “Informiraj, educiraj i recikliraj”, a u nižim razredima osnovnih škola naglasak je bio na temama povezanim s vodom (korištenje i zaštita voda, poplave, otpadne vode itd). Akcijom su bile zahvaćene sve osnovne škole.


Djeca su igrala kviz, posjetila glavno vodocrpilište Ponikve, bila u laboratoriju te upoznala i glavnog junaka prekrasnih slikovnica u produkciji Hrvatskih voda, kornjaču Hrvoja. Naravno ne smijemo zaboraviti spomenuti i Ekotok – maskotu Ponikve voda koji je djeci izmamio osmijeh na lice.
Uz program održan u vijećnici paralelno se odvijao i program informiranja za javnosti na Kopriviću u gradu Krku gdje su bila postavljena 3 informativna štanda. Građani su se mogli detaljnije informirati o projektu, trenutnom rasporedu radova kao i o aktivnostima koje se planiraju u narednom periodu.
Uz sve navedeno predstavljeni su i primjeri dobre prakse projekta iz područja unapređenja vodokomunalne infrastrukture u svrhu promjena građana na razini informacija, percepcija, stavova, praksi/ponašanja te razini sudjelovanja kroz buduće priključenje na sustav odvodnje.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se