Požar u Srinjinama - obranjene kuće; gori i u Bogomolju na Hvaru

17 Srpanj 2017

U Tugarama kod Omiša nešto nakon ponoći buknuo je požar i proširio se na Srinjine prema Splitu. HAK je priopćio u 7 sati da je zbog požara zatvorena cesta Srinjine-Sitno Donje od crkve Sv. Nikole do mjesta Sitno Donje.


Gori borova šuma, nisko raslinje, makija i trava.

U gašenju požara u Srinjinama sudjeluju sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša s 32 vozila i 109 vatrogasaca. Iako je zatražena pomoć iz zraka, kanaderi još nisu mogli poletjeti zbog jakog vjetra koji već danima puše na tom području. Vatrogasci procjenjuju da će požar gasiti još cijeli dan. 

I mještani su jutros kazali da je situacija sinoć bila vrlo teška. Dodaju da je nekoliko kuća zahvatio požar, ali nisu izgorjele. Plameni vatre bili su visoki i do 50 metara. Zbog bojazni da bi novi vjetar mogao razbuktati požar odlučili su dobro namočiti područje oko kuća.

Zbog vatre je isključen dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice.

Požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, je pod nadzorom, ali nije ugašen. Spašene su kuće u nekoliko okolnih zaselaka kojima je jučer zaprijetila vatrena stihija. Vatrogascima sa splitskoga područja u pomoć su stigli kolege iz Dubrovnika.

Od sinoć  i u Bogomolju na Hvaru gori gusta borova šuma. Taj požar gase sva tri dobrovoljna vatrogasna društva s otoka, a pomažu im i zračne snage.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se