Karlovac: Vojarna i vojna ambulanta građanima na korištenje

14 Ožujak 2017

Karlovac je, zbog velikog broja nekadašnjih vojnih objekata, grad u kojem će Ministarstvo državne imovine imati dosta posla. Stoga je danas Karlovačku županiju posjetio i ministar Goran Marić. Nije došao praznih ruku, nego s darovnicom za vojarnu Luščić i nekadašnju vojnu ambulantu na Zvijezdi.

Smještaj u karlovačkom Domu umirovljenika čeka se godinama. Samo nekoliko metara dalje od njega nekadašnja je vojna ambulanta. Prostor idealan za proširenje doma, no do danas je bio u državnom vlasništvu. Problem na koji Županija upozorava već godinama napokon je riješen.

Ministar Marić ambulantu je dao na korištenje Županiji. Mislim da je ovo način na koji se mogu rješavati problemi državne imovine, a onda isto tako i problemi jedinica lokalne samouprave i županija., rekao je Ivan Vučić, karlovački župan.

Najveći takav karlovački problem je nekadašnja vojarna Luščić. Tisuće četvornih metara, praktički u središtu grada, jedna su velika zapuštena ruševina. A u isto vrijeme grad nema dovoljno sportskih igrališta i prostorija za sportske klubove.

Upravo će stolnoteniski klub biti prvi korisnik prostora u vojarni. Grad već ovih dana počinje s uređenjem. Prostora poput ove vojarne u Karlovačkoj je županiji mnogo. No država dosad nije pokazivala interes za suradnju, a niti brinula za svoju imovinu.

Vojarna i ambulanta tek su početak. Iz Ministarstva su obećali do kraja ove godine riješiti još desetak sličnih slučajeva u Karlovačkoj županiji.

 

Autor: Hrt/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se