Dan zagrebačke županije: Svečana sjednica Županijske skupštine

17 Srpanj 2017

Na poziv zagrebačkog župana Stjepana Kožića na svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije u zagrebačkom hotelu Internacional bit će i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na svečanoj će sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije prigodno govoriti predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj, Zagrebačka županija broji devet gradova i 25 općina te 697 naselja, a u današnjim granicama postoji od 1. siječnja 1997. godine.

Ustrojena je u 18. stoljeću - 17. srpnja 1759. kada joj je kraljica, austrijska nadvojvotkinja Marija Terezija, darovala grb i pečatnjak.

Taj se datum danas slavi kao Dan Zagrebačke županije.

Na sjednici će biti dodijeljena i javna priznanja, povelje i nagrade pojedincima i udrugama za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u Hrvatskoj i u svijetu.

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se