Zaduženje na inozemnom tržištu - Marić: Dosad najpovoljnije

14 Ožujak 2017

Hrvatska je na inozemnom tržištu dogovorila prodaju 1,25 milijardi eura vrijedne obveznice s dospijećem 2027. godine, uz prinos od 3,199 posto i kuponom od 3,0 posto, što je dosad najpovoljnije zaduženje, potvrdio je u Dnevniku HTV-a ministar financija Zdravko Marić.

Ova euroobveznica bit će u potpunosti korištena za refinanciranje obveznice u dolarima, koja dospijeva za mjesec dana u iznosu od 1,5 mlrd. dolara koja je imala prinos od 6,25 posto. Tako će se troškovi kamata na godišnjoj razini prepoloviti i uštedjet ćemo godišnje nešto više od 300 milijuna kuna, dodao je ministar Zdravko Marić.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se