Toplinski val - posljednji ovog tjedna

10 Kolovoz 2017

Danas nas očekuje ponovni toplinski val, posljednji u nizu ovoga tjedna. Već u petak osjetit će se znatnija promjena koja će u subotu kulminirati kroz značajniju promjenu- zahlađenje i oluje sa grmljavinom. Idući tjedan a i ostatak mjeseca kolovoza vrijeme će biti prevrtljivo. Red vrućina izmjenjivati će se sa redom oluja, upozoravaju meteorolozi. Čak i danas, u četvrtak, na sjevernom Jadranu te uz granicu sa Slovenijom može biti pljuskova s grmljavinom. Sa zapada nam se približava frontalni poremećaj. U središnjoj će Hrvatskoj osim vrućeg i vrlo vrućeg vremena, zamjetni biti i oblaci koji će se nadviti u poslijepodnevnim satima. U Dalmaciji će biti još toplije, temperature i do 39 stupnjeva. Noći će na Jaranu biti vrlo tople, blizu 30 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti Hrvatske biti do znatno ugodnijih 20-ak stupnjeva. Subotnja promjena dovesti će do pljuskova i grmljavina, a ponegdje i do tuče. Na Jadranu će poslije slabog juga zapuhati jaka i olujna bura i tramontana. Ostatak kolovoza biti će iznadprosječno topao, jedan od najtoplijih mjeseci u povijesti mjerenja.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se