Todorićev menadžerski kadar sprema se za uhićenja?

22 Rujan 2017

Dok su svi govorili o njemu i raspadu njegova carstva, on je šutio. No Ivica Todorić nakon višemjesečne šutnje otvorio je dušu na svojoj službenoj stanici. I Obrušio se na državu i njezine dužnosnike. "Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama . To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi", stoji u Todorićevom priopćenju.

I zato kaže da će pokrenuti tužbe u Hrvatskoj i inozemstvu, a javnim istupima i objavom dokumenata uskoro će, ističe, razotkriti spregu politike, fondova i ljudi iz Agrokora. "Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom , niti krivnjom mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja Lex Agrokora", istaknuo je Todorić.

Ruše se danas, kako kaže Todorić, kule od karata, a s druge stane simbolično ili ne baš je danas i otok Smokvica Vela kod Rogoznice, koji je godinama koristila njegova obitelj vraćena u državno vlasništvo. Nekoliko dana prije deložacije, vlasnik tvrke koja je imala koncesiju, otok je mirnim putem vratio u državno carstvo.

"Zaštitari nisu na Smokvici, ja se nadam da će danas država vratiti svoj posjed koji je bespravno korišten 22 godine", kazao je Goran Marić, ministar državne imovine. Gotova je i dražba za Todorićevu vilu Castello u Medveji u općini Lovran. Stiglo je šest ponuda za vilu od 7 milijuna eura koja nudi deset tisuća četvornih metara luksuza, ali među potencijalnim kupcima nema ni jednog Hrvata.

Kako neslužbeno doznajemo, sam vrh Agrokorovog menadžerskog kadra iz Todorićeve uprave, njih najmanje 14, već tjednima opskrbljuje odvjetnicima i tako se spremaju na moguće uhićenje.

Izvor: vijesti.hr

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se