Spektakl u pulskoj zračnoj luci - sletio Boeing 787-900 Dreamliner

02 Svibanj 2018

Jučer u 12,20 na letu TUI Airways-a iz London Gatwick-a za Pulu prvi puta je u Zračnu luku Pula sletio zrakoplov Boeing 787 – 900 Dreamliner.

IMG 3951


Zrakoplov Boeing 787 – 900 Dreamliner je širokotrupni zrakoplov srednje veličine koji se najčešće koristi za tzv. „long haul“ destinacije. Kapacitet zrakoplova kompanije TUI jest 345 sjedišta s maksimalnim doletom od preko 14.000 kilometara. To je prvi zrakoplov u povijesti koji je konstruiran pretežno od lakih kompozitnih materijala i s kombinacijom dvaju motora najnovije generacije s potiskom od 320 kN (po motoru) smanjuje potrošnju za 20% u odnosu na zrakoplov te veličine (Boeing 767).

IMG 3936


Zrakoplov je isto tako usklađen s najstrožim ekološkim zahtjevima što se tiče buke i emisije štetnih plinova.

"Ovo je prvi puta da je zrakoplov ovog tipa sletio u Pulu i velika nam je čast ugostiti ga na našoj zračnoj luci. Za sve znatiželjne posjetitelje zračne luke ovaj će zrakoplov prometovati svakog utorka u periodu od 1. svibnja do 2. listopada s predviđenim vremenom dolaska u 12:35 sati." - istaknuo je direktor zračne luke Svemir Radmilo. Pula je ove godine uvela petnaestak novih linija te će biti povezana s ukupno šezdeset gradova. Ove godine očekuje se 700 000 putnika što je impresivno i hvalevrijedno povećanje od petnaest posto u odnosu na lani.

IMG 3932

Na vrlo kreativan način djelatnici zračne luke omogućili su i svim pratiteljima na društvenim mrežama unutarnje razgledavanje zrakoplova i razgovor s pilotom u kabini koji i vi možete pogledati na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se