Promet u Hrvatskoj

13 Kolovoz 2017

Pojačan je promet u smjeru mora, na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva. Na naplati Biokovo u oba smjera, kolona je duga 1 km. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija pojačan je promet, a kolona se proteže na Istarski ipsilon u duljini od 2 kilometra. Na ostalim graničnim prijelazima čekanja su uobičajena.
HAK izvještava da je vrlo gust promet na autocesti Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora te da se vozi kolonama uz zastoje.
Ove sezone ostvareno je 15 posto više nego lani dolazaka broja turista. Noćenja je 14 posto više u odnosu na lani. Talijani najviše ljetuju u kolovozu u Istri, te ugostitelji najviše očekuju upravo od kolovoza.
Promet Hrvatskih autocesta je povećan za 7 posto više nego prošle godine, a budući da je cestarina poskupjela, zarađeno je oko milijardu 504 milijuna i 797 tisuća kuna, što je za 13 posto više u odnosu na prošlu godinu. Povećale su se brojke i u splitskoj zračnoj luci, za čak 20 posto više je putnika nego lani, a najviše Talijana.

Autorica: Danijela Simović

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se