Projekt Istra u srcu: otpor novim porezima i korupciji

27 Rujan 2017

Došlo je vrijeme za promjene, došlo je vrijeme da NAROD kaže DOSTA!

U ČETVRTAK 28. RUJNA 2017. u 18:00 na Trgu Forum u Puli održat će se Prosvjedna akcija "Vrijeme je da narod kaže DOSTA!" koja će okupiti građane Pule, a i cijele Istre.

Građani širom Lijepe naše se napokon bude i ujedinjuju u želji da pokažu da im je DOSTA Vlade koja zavlači ruke u njihove džepove uvodeći sve više nameta kojima se obrušavaju na najsiromašnije. Vlada dovodi u pitanje egzistenciju naroda, do te mjere da se masovno iseljavaju „trbuhom za kruhom“ što već ima i imat će još katastrofalnije posljedice, kako na život pojedinca tako i samu privredu. Tko će popuniti radna mjesta u sljedećoj turističkoj sezoni?

Svaki novi porez je dodatni udar na standard svakogog građana. Najavljeni i već održani prosvjedi širom hrvatske su nastavak borbe građana PROTIV NOVIH POREZA a pobjeda će doći jedino putem pritiska na političare ili putem građanskog referenduma.

Iza Pule je i Zagreb nedjelja, 1. listopada u 14 h, najveći prosvjed građana HR.

Nedavno je Vlada svojim potezima iz Zagreba poručila da su građani ispali glupi ulaganjem u vlastitu kuću/stan. Naime, porez na nekretnine je zapravo stanarina koju ćemo plaćati državi do kraja života. Ukidanjem tog poreza kao navodnog rješavanja problema, samo se prebacuje naplata poreza kroz drugi namet, koji oni neće zaobići. Direktiva je jasna i oni će učiniti sve da proguraju zakon.
Svjesni smo da je to samo „mazanje očiju naroda“, nije ništa učinjeno u cilju poboljšanja samog života, jer već su na vidiku novi porezi i poskupljenja. To dokazuju najavom poreza na stare automobile koji su najavili paralelno uvodeći novi zakon o registraciji starih vozila koji je toliko rigorozan da stari automobil neće biti ni moguće registrirati.

Na takav nas način bacaju u ralje dužničkog ropstva. Mi samo građani ove države i imamo svoja prava, htjela to ova vlada ili ne. I došlo je vrijeme da se čuje što mi nećemo a što mi hoćemo. Zato je vrijeme da građani počnu prakticirati demokraciju i svoje nezadovoljstvo lošim zakonima iskažu izlascima na ulicu korištenjem svoga prava iz Zakona o javnom okupljanju, te zajedničkim potpisivanjem peticija, zahtjevanjem provođenja referenduma te pravo na to da ih neko educira što je to zaista referendum i koji su zakonski obrasci,...Temaljem Ustava RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu. Političari, suci, državni i lokalni službenici su samo zaposlenici naroda i ne smiju raditi na njihovu štetu,već isključivo za njegovu dobrobit.

Ovim prosvjedom, a i budućima, osvještavati ćemo, upućivati i buditi narod diljem Hrvatske te ukazati Vladi na propuste i nekorektne odluke kojima su pogodovali sebi i sebi sličnima kao i one kojima bi mogli nanjeti štetu narodu.

Pozivamo sve ljude iz sveg srca da dođu na prosvjed te podrže sebe/nas u borbi koja će nas označiti, kao narod i građane u povijesnom vremenu promjena za bolje sutra.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se