Probelmi s e-upisom u srednje škole

17 Srpanj 2017

Novi-stari problem s e-upisom u srednje škole. Zbog manjka interesa ukinut je kombinirani razred za konobare u Samoboru pa je i jedini učenik koji se trebao izravno upisati prema prilagođenom programu ostao neupisan. Umjesto da ga sustav e-upisa prebaci na njegov drugi izbor - nudi mu se jedino jesenski upisni rok, gdje ostane mjesta.

Ako je smjer konobar u samoborskoj ugostiteljskoj školi ukinut zbog manjka interesa učenika, Luka ima uvjete za upis u drugu školu - u ljetnom roku, ne može ga sustav jednostavno izbrisati, odlučna je njegova majka.

No, ovo sustav čini svake godine pa se i rješenja traže nakon formiranja konačnih popisa.

Kad će se njezin sin Luka upisati u srednju školu, Romana još, službeno, ne zna. Ali, neće se predati bez borbe. "To dijete koje je ostalo visjeti tamo negdje u tablici nekome ne znači ništa ali to je moje dijete, a ja mu kao majka ne mogu pogledati u oči, reći da nisam probala sve, pomaknuti brda i doline da ti omogućim ono na što si stekao pravo!, odlučna je majka.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se