Požari diljem Jadrana: Kanaderi obranili kuće u Brodarici, bura otežala gašenje kod Šestanovca

17 Srpanj 2017

U velikom šumskom požaru, u mjestu Prpuša kod Šestanovca koji je, uz jaku buru, plamtio više od 12 sati, do sada je izgorjelo nekoliko stotina hektara borove šume i raznog raslinja, a u njegovu gašenju sudjeluje 200 vatrogasaca s područja cijele županije. Bura je trenutno oslabjela i stanje je bolje. Cijeli dan kuće su bile u opasnosti, srećom sve su obranjene.

"Sa situacijom trenutno možemo biti zadovoljni, ako se vjetar bude smanjivao, do jutra ćemo ga staviti pod nadzor", rekao je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Dodao je da je danas bilo 20 požara, manjih i većih te da je izgorjelo oko 800 hektara, a da će do sutra možda biti i duplo.

Na terenu su sve raspoložive snage. U pomoć su trebali stići i kanaderi - no u tome ih je spriječio jak vjetar pa se očekuju ujutro. Zbog gustoga dima izazvanoga tim požarom, od jutros je zatvorena i cesta Cista Provo-Šestanovac.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se