Otvorena tematska soba: Tajna blaga Dubrovnika

26 Listopad 2017

Prošle godine, Dubrovnik Escape Room je doveo novi koncept zabave u Dubrovnik zvan ‘escape room'- avanturističku igru koja je poharala svijet a polako osvaja i Hrvatsku. Escape room je interaktivna igra koja uključuje razne mozgalice i zagonetke, a za uspjeh misije najbitniji je, timski rad. Igra je uzbudljiva, jer cijelo vrijeme dok ste u sobi otkucava 60 minuta, koliko imate na raspolaganju za rješavanje i bijeg iz sobe.

Najnoviji pothvat mladog tima koji se odvažio na smišljanje ovog izazova je zabavno-edukativna soba u potpunosti inspirirana poviješću Dubrovnika.

Ragusa1

‘Volimo Dubrovnik i fascinirani smo bogatom poviješću ovog kraja, te smo to željeli prenijeti i kroz našu igru. U proteklih par mjeseci, jako puno smo naučili o nevjerojatnoj povijesti male, ali veoma spretne i bogate Dubrovačke Republike. Uzeli smo knjige u ruke, odabrali najzanimljivije dijelove, i od toga napravili zagonetke, stopljene u 60-minutnu avanturu potrage za Tajnim blagom Dubrovnika. Želimo ljude naučiti o Dubrovačkoj baštini na jedan zabavan i inovativan način - kaže Diana Marlais, mlada poduzetnica koja je odlučila napustiti korporativnu karijeru kako bi se u potpunosti posvetila ovom projektu sa svojim dečkom.

Cijelo iskustvo se odvija u sobi uređenoj u stilu kneževa dvora, i prati priču blaga koje je zatrpano pod ruševinama grada u velikom potresu 1667. Iako se mislilo da je blago zauvijek izgubljeno, tajno društvo uspjelo ga je spasiti a posjetitelji ove avanturističke igre tragaju za njim.

‘Cijeli proces kreiranja sobe je bio jako zabavan - od istraživanja, smišljanja koncepta, kreiranja unikatnih zagonetki pa sve do same izgradnje sobe. Budući da je ovo nešto novo i neobično na tržištu, imali smo poteškoća u pronalaženju majstora koji će nam napraviti pojedine predmete. Većinu stvari smo na kraju morali napraviti sami. U cijelu priču uključio se i Dianin otac, kojeg je zaintrigirao projekt, te nam je pomogao napraviti zapravo sve električne i mehaničke dijelove sobe. Pristupili smo i lokalnim umjetnicima kako bi kreirali starinske predmete u skladu sa temom sobe: zlatne ruke Miše Milovčevića, jedinog dubrovačkog umjetničkog ljevača željeza, napravile su nam dubrovački grb, dukate, maskeron, Dubravko Jakovljević je oslikao starinski globus i napravio nam stare karte dubrovačke republike, Kristijan Grbin sa svojim CNC strojem je napravio 3D mapu starog grada' - kaže Bogdan, koji je napustio svoj posao u marketingu kako bi se preselio u Dubrovnik prije 3 godine.

U godinu i pol dana od otvorenja Dubrovnik escape room je primio više od 3000 gostiju iz cijelog svijeta, te dobio preko 400 odličnih recenzija, što ga je dovelo na prvo mjesto zabavnih aktivnosti u Dubrovniku na Tripadvisoru. Od poznatih ljudi posjetili su ih Dj R3hab, Soha Ali Khan i njen muž Kunal Kemu (bollywodske zvijezde), Ante Tomić (profesionalni košarkaš za FC Barcelonu), Yu Tsai (slavni modni fotograf).

’Pružamo jedinstven doživljaj za svakoga, lokalce i turiste, budući se naše igre mogu igrati i na engleskom i na hrvatskom jeziku. Bilo da putujete sa obitelji ili prijateljima, ili se samo želite zabaviti ili proslaviti nešto na poseban način, ovo iskustvo prikladno je skoro pa za svaku priliku. Čak smo imali jedan par koji se zaručio u našoj sobi, pa smo sakrili prsten u zadnju škrinju kao dio iznenađenja' - kaže Diana.

’Escape room je usto savršena teambuilding aktivnost, budući se fokusira na komunikaciju, percepciju i ponajviše timski rad' - dodaje Bogdan.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se