Konstituirajuća sjednica splitskoga Gradskog vijeća

17 Srpanj 2017

S početkom u 9 sati u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave započela je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita.

Dnevnim redom je predviđen izbor, a potom i izvješće mandatne komisije i verifikacija mandata, utvrđivanje člana predstavničkog tijela koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika te svečana prisega članova predstavničkog tijela, piše Dalmacija danas.

Uslijedit će izbor Odbora za izbor i imenovanje, a nakon toga izbor predsjednika i potpredsjednika predstavničkog tijela.

Nakon dogovora za Županijsku skupštinu, HDZ i HGS su se dogovorili i na gradskom nivou.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon pobjede na izborima ponudio je suradnju prvenstveno stranci Pametno i MOST-u, no s obje strane odmah ja došla “odbijenica”.

Tako je HDZ-u u Splitu za stabilnu vlast preostao Kerumov HGS koji je na izborima postao druga najjača politička opcija u Splitu s 8 vijećnika. Oporbu će tako u Splitu činiti vijećnici stranke Pametno, MOST-a i SDP-a.

Sjednicu je otvorio Veljan Radojković. Prisutno je svih 35 izabranih vijećnika.

Sjednica je bila zakazana za ponedjeljak, 3. srpnja, no odgođena je za 17. srpnja kako bi se definirao koalicijski sporazum između splitskoga HDZ-a i Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma radi formiranja natpolovične većine potrebne za donošenje odluka u tom Vijeću.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se