Ivica Steiner: Otvoreno prikrivanje štete na račun proračuna i otvoreno podržavanje kriminala i korupcije u RH

07 Ožujak 2018

Javno priopćenje Vladi RH, Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i svim Hrvatima o počinjenim stegovnim djelima zamjenika državnog odvjetnika, zamjenika ravnateljice USKOK-a gospodina Krešimira Ostogonca, počinjenih po članku 137. stavak 1.2.3. i 4. Zakona o državnom odvjetništvu:

Kada zamjenik ravnateljice USKOK-a, gospodin Krešimir Ostogonac, počini bitne povrede Zakona o kaznenom postupku, kada prikrije kriminal i korupciju u Poreznoj upravi tešku preko 100 milijuna kuna, kada zbog pristranosti prikrije osumnjičene osobe, ovo javno priopćenje čelnim osobama Republike Hrvatske i medijima, ima za cilj nakon niza dosadašnjih obraćanja, ukazati kako pojedinci državnih institucija, nadležni za suzbijanje kriminala i korupcije, nadležni za poduzimanje pravnih radnji radi zaštite imovine Republike Hrvatske, zlouporabom položaja i prekoračenjem ovlaštenja, prikrivaju uništenje imovine Republike Hrvatske, prikrivaju štetu na račun proračuna i otvoreno podržavaju kriminal i korupciju.

old 1701640 1280

Nadležni šute na prethodna obraćanja, a predmetne objave u medijima nisu dobro došle, jer donose lošu reklamu za Državno odvjetništvo i za Poreznu upravu, a kao je to izjavio ministar financija gospodin Zdravko Marić u nedavnoj aferi, apostrofirajući da neće dozvoliti da se cijela Porezna uprava obezvrijedi zbog takvih individualnih slučaja, da neće dozvoliti da se Porezna uprava nalazi na stranicama medija.

A upravo zato, zbog takvog stava čelnika institucija, kriminal i korupcija buja i cvjeta u Poreznoj upravi i DORH-u, službenici postaju nedodirljivi pred zakonom, što se mora i može iskorijeniti samo javnim priopćenjima, primjenom zakona i postupanja po zakonu, da čelnici institucija pozivaju na rad, red i zakonitost postupanja, da pokreću stegovne postupke protiv pojedinaca, kako institucije ne bi bile obezvrijeđene nepravilnim i nezakonitim postupcima pojedinaca, već bi se vratilo povjerenje u institucije, što bi javnost itekako prepoznala i pozdravila.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a, gospodin Krešimir Ostogonac, odbacio je osnovane kaznene prijave, pristranim, bizarnim, spinovanim, kompromitiranim, skandaloznim i protupravnim navodima, zlouporabom položaja i prekoračenjem službene ovlasti, otvoreno je prikrio korupciju i kriminal u Poreznoj upravi težak preko 100 milijuna kuna, kako bi zaštitio osumnjičene osobe od kaznenog progona, a sve isključivo zbog pristranosti i kolegijalnosti, jer supruga I osumnjičene osobe Porezne uprave radi u svojstvu zamjenika ravnatelja USKOK-a u Rijeci.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a, gospodin Krešimir Ostogonac počinio je niz stegovnih djela prema Zakonu o državnom odvjetništvu (NN 148/13) a poglavito prema članku 137. stavak 2. točka 2. zbog neopravdanog neobavljanja i neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti, te stegovno djelo prema članku 137.stavak 2. točka 6. ponašanjem i postupanjem suprotno temeljnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojem se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva i državnoodvjetničke dužnosti, te stegovno djelo prema članku 137. stavak 2. točka 1. zbog zlouporabe položaja i prekoračenja službene ovlasti zbog pristranosti i stavljanja osumnjičenih osoba u povoljniji položaj čime je počinio stegovno djelo prema članku 137.stavak 3. i stavak 4. a čime je došlo do štetne posljedice na sam postupak, a što je imalo za posljedicu odbacivanje osnovanih kaznenih prijava, prikrivanje štetnih radnji, prikrivanje počinitelja kažnjivih djela i prikrivanje štetnika za namjerno počinjene štete na teret državnog proračuna i na teret žrtve i oštećenika u iznosu od preko 100 milijuna kuna za počinjene štete koje ne bi bilo pri redovitom i zakonitom tijeku stvari.

Ministarstvu pravosuđa, Upravi za organizaciju pravosuđa, dostavljena je pritužba dana 8.01.2018.godine, broj: 008_1/18/SI, sa zahtjevom za pokretanja stegovne odgovornosti po ministru Ministarstva pravosuđa, a protiv zamjenika ravnateljice USKOK-a gospodina Krešimira Ostrogonac, sukladno članku 166. stavak 2. Zakona o državnom odvjetništvu. Međutim Ministarstvo pravosuđa, Uprava za organizaciju pravosuđa opredijelila se bez i jednog opravdanog razloga na šutnju administracije.

Zbog šutnje administracije, nepostupanjem Uprave za organizaciju pravosuđa, dostavili smo pritužbu ministru Ministarstva pravosuđa, gospodinu Draženu Bošnjaković, dana 19.02.2018.godine sa zahtjevom za pokretanje stegovne odgovornosti protiv zamjenika državnog odvjetnika, zamjenika ravnateljice USKOK-a gospodina Krešimira Ostroganca, te nastavak progona osumnjičenih osoba, te očekujemo postupanje ministra gospodina Dražena Bošnjakovića sukladno podnesku u prilogu od 19.veljače 2018.godine.

Očekujem Vaš puni doprinos u suzbijanju kriminala i korupcije i javnu osudu ovakvog protupravnog postupanja, a koji osobni propusti u radu pojedinaca, ne smiju imati štetne posljedice na sam postupak u cjelini, već isključivo za osobu koja je propustila postupati po zakonu.

Srdačan pozdrav,

Ivica Steiner

Direktor Steiner telekomunikacije d.o.o.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se