Hoće li u zagrebačkim Gračanima biti otkrivena nova masovna grobnica?

14 Ožujak 2017

Počelo je probno iskapanje kojim bi se trebalo utvrditi postoji li masovna grobnica u zagrebačkim Gračanima na lokaciji gdje su počeli radovi za novu žičaru. Ako se pronađu posmrtni ostaci, radovi će biti obustavljeni.

Investitor, grad Zagreb, već je započeo radove kad su se pojavile indicije da bi na tom mjestu mogla biti grobnica žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća. Ministar branitelja Tomo Medved održao je jučer na tom lokalitetu sastanak s relevantnim službama za ovakve situacije. Zagrebačka podsljemenska zona mjesto je brojnih smaknuća izvedenih na kraju Drugoga svjetskog rata i nakon njega.

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se