Festival pijeska u Ninu: čarolija koja nastaje i nestaje

11 Kolovoz 2017

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina 12. kolovoza 2017. održat će se na prekrasnim pješčanim plažama koje su obilježje destinacije Nin, a gdje obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na temu piješčanih skulptura. Duge prirodne pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ovdje bili.

Ukupna je dužina ninskih plaža iznosi čak 8000 metara, a najdulja i najpoznatija među njima je 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža. Na plaži s legendom ili Kraljičinoj plaži nalazi se baby plaža, a uz nju klimatsko i talasoterapijska klinika na otvorenom s ljekovitim blatom gdje se liječenje i rehabilitacija s peloidnom terapijom uspješno provodi već 50 godina. Skulpture od pijeska rade se od 7 do 11 sati ujutro na dvije lokacije i to na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac.

Dodatnu draž daje izbor najboljih skulptura u kojem sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti. Stoga se pozivaju zainteresirani sudionici da ponesu potreban alat, naoružaju se veselim raspoloženjem i posjete Kraljičinu plažu i plažu Ždrijac 12. kolovoza te budu dio čarolije koja nastaje i nestaje, zabavljaju se, grade skulpture od pijeska i osvoje nagrade ističu iz TZ Nina.

festivalpijeska2

Uz vodstvo kipara mentora na plažama cilj je da posjetitelji grade poznate motive iz ninske bogate baštine poput prepoznatljivih crkvica ili nešto po vlastitoj ideji. Festival je zamišljen kao jedinstvena izložba raznih kreacija dječje mašte i svih odraslih koji su sačuvali dječji pogled na svijet.

Festival pijeska, tako logično i fenomenalno, svakako odličan i poseban turistički sadržaj za sve turiste.

Izvor: hrturizam.hr 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se