Šahovski turnir povodom proslave 20. obljetnice VRO Oluja.

06 Kolovoz 2015

Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i sponzor turnira Brodsko-posavske županije a uz svesrdnu tehničku i organizacijsku pomoć Šahovskog kluba Posavac iz Ruščice i Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, Sl. Brod održan je turnir povodom proslave 20.obljetnice VRO Oluja i Dana pobjede,Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na samom početku turnira predsjednik HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-posavsku županiju Mato Opačak je pozdravio sve sudionike i goste .Odajuči počast svim poginulim i umrlim braniteljima ,kako bivišim borcima tako i onima koji su poginuli ,stradali ili umrli širom Hrvatske.

Danas se slavi u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.Svim hrvatskim braniteljima sretan dan pobjede, i domovinske zahvalnosti !

Pojedinačni šahovski turnir odigran je 05.08.2015.godine srijeda u Ruščici. Na šahovskom turniru je nastupilo 18 igrača . Na turniru ukupno je odigrano 63 partije. Igran je švicarac 10 minuta , 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak ,NA s pomočnikom Lukom Čondić. Pobjednici turnira seniori i kadeti su nagrađeni medaljama, a domaćin je organizirao za sve domjenak i napitke.

HRnewsHR

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se