Ispiši ovu stranicu

ATLETIKA AK SINJ: Tanja prva u Solinu.

29 Rujan 2015

SINJ – Atletičari Ak Sinj su proteklog vikenda nastupili na velikom 21. Brooks Varaždinskom polumaratonu. Po oblačnom vremenu, oko 17 stupnjeva Celzijusa i laganom vjetru, nastupilo je 350 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske.

Pobjednik polumaratona je bio Zoran Žilić, s rezultatom 1:13;47, drugi u cilju Gabor Nemeth iz Mađarske 1:14;38 i treći Leon Bedrač iz Maribora. Petar Delaš je u ukupnom poretku osvojio 9. mjesto s rezultatom 1:19;11.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Dubravka Vešligaj iz Ak Maksimir Zagreb, s rezultatom 1:24;30, ispred Veronike Jurišić Sljeme Zagreb (1:24;56) i Jasmine Ilijaš iz Tk Marathon 95 Varaždin (1:26;12). Od naših trkačica Tanja Samardžić je osvojila ukupno 4. mjesto, a prvo u konkurenciji Ž22, s rezultatom 1:27;35. Druga naša trkačica u cilju je bila Branka Ćuk Vurnek na ukupno 20. mjestu, a prvom u kategoriji Ž50. Ana Domazet Lošo je osvojila 26. mjesto s rezultatom 1:46;16, a Lidija Botić je rezultatom 1:48;51 osvojila 30. mjesto, dok je u svojoj konkurenciji Ž45 osvojila drugo mjesto. U klupskom poretku ženska ekipa Ak Sinj je osvojila treće mjesto.

Nakon Varaždina smo ovog vikenda, u subotu, nastupili na Cestovnoj utrci Grada Solina na 10 km koja se također boduje za Hrvatski Cestovni New Balance kup.

Tanja Samardžić je osvojila ukupno prvo mjesto kod žena s rezultatom 39:51. Ana Domazet Lošo je osvojila 5. mjesto s rezultatom 49:26.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Ivan Dračar iz Ak Koprivnice. Drugo mjesto je osvojio Petar Delaš, s rezultatom 34:29. Šimun Žanko je u cilj ušao kao 14., s rezultatom 46:23.

Sljedeće nedjelje, Ak Sinj organizira prvenstvo Hrvatske u Cestovnom trčanju na 3 km za kadete, 5 km za mlađe juniore i 10 km za juniore i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvenstvo je pojedinačno, a za seniore/ke i ekipno. Najavljeno je i rušenje rekorda Hrvatske.

Pozivamo ovim putem sve građane Sinja da se prijave za utrku i provjere svoje trkačke mogućnosti.

HRnewsHR

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se