ATLETIKA AK SINJ: Tanja prva u Solinu.

29 Rujan 2015

SINJ – Atletičari Ak Sinj su proteklog vikenda nastupili na velikom 21. Brooks Varaždinskom polumaratonu. Po oblačnom vremenu, oko 17 stupnjeva Celzijusa i laganom vjetru, nastupilo je 350 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske.

Pobjednik polumaratona je bio Zoran Žilić, s rezultatom 1:13;47, drugi u cilju Gabor Nemeth iz Mađarske 1:14;38 i treći Leon Bedrač iz Maribora. Petar Delaš je u ukupnom poretku osvojio 9. mjesto s rezultatom 1:19;11.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Dubravka Vešligaj iz Ak Maksimir Zagreb, s rezultatom 1:24;30, ispred Veronike Jurišić Sljeme Zagreb (1:24;56) i Jasmine Ilijaš iz Tk Marathon 95 Varaždin (1:26;12). Od naših trkačica Tanja Samardžić je osvojila ukupno 4. mjesto, a prvo u konkurenciji Ž22, s rezultatom 1:27;35. Druga naša trkačica u cilju je bila Branka Ćuk Vurnek na ukupno 20. mjestu, a prvom u kategoriji Ž50. Ana Domazet Lošo je osvojila 26. mjesto s rezultatom 1:46;16, a Lidija Botić je rezultatom 1:48;51 osvojila 30. mjesto, dok je u svojoj konkurenciji Ž45 osvojila drugo mjesto. U klupskom poretku ženska ekipa Ak Sinj je osvojila treće mjesto.

Nakon Varaždina smo ovog vikenda, u subotu, nastupili na Cestovnoj utrci Grada Solina na 10 km koja se također boduje za Hrvatski Cestovni New Balance kup.

Tanja Samardžić je osvojila ukupno prvo mjesto kod žena s rezultatom 39:51. Ana Domazet Lošo je osvojila 5. mjesto s rezultatom 49:26.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Ivan Dračar iz Ak Koprivnice. Drugo mjesto je osvojio Petar Delaš, s rezultatom 34:29. Šimun Žanko je u cilj ušao kao 14., s rezultatom 46:23.

Sljedeće nedjelje, Ak Sinj organizira prvenstvo Hrvatske u Cestovnom trčanju na 3 km za kadete, 5 km za mlađe juniore i 10 km za juniore i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvenstvo je pojedinačno, a za seniore/ke i ekipno. Najavljeno je i rušenje rekorda Hrvatske.

Pozivamo ovim putem sve građane Sinja da se prijave za utrku i provjere svoje trkačke mogućnosti.

HRnewsHR

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se