Prvi puta državni prvaci u stolnom tenisu

23 Travanj 2018

STK STARR osvojio HEP Superligu

Tan Ruiwu, Zeng Jia, Nikola Horvat i Ronald Redjep, predvođeni njemačkim stolnoteniskim magom Matthiasom Landfriedom osvajači su titule državnih prvaka Hrvatske HEP Superlige u stolnom tenisu za 2018. godinu. Konačni je rezultat 2:1, nakon odigrane majstorice, poslije koje je drugi puta u tri dana pao Dubrovnik, Varaždincima je donio prijestolje - baš kao i gradu Gospara zahvaljujući širom svijeta poznatim Igrama prijestolja.
Sve je doduše trajalo gotovo tjedan dana. U onom prvom varaždinskom finalu Pituri su poveli svladavši tada lošije i umorne domaćine s 0:4. Tri dana kasnije istim je rezultatom pao Dubrovniku (4:0) poslije drugog finala za 1:1. I konačno u nedjelju 22. travnja u trećem finalu ili majstorici za titulu opet bolji STK Starr, ovaj puta rezultatom 4:1.
Prvo je Tan Ruiwu s 3:0 dobio Ivana Juzbašića, potom istim rezultatom Zeng Jia Nevena Juzbašića, da bi u trećem susretu Ronald Redjep s 3:1 pobijedio ponajboljeg Pitura Tomislava Japeca. U parovima su Tan i Zeng s 3:2 izgubili od Japeca i Ivana Juzbašića, da bi u petome susretu trećeg finala Zeng Jia svladao Ivana Juzbašića s 3: 1 za konačni rezultat STK LIBERTAS - STK STARR 1:4 i titulu državnih prvaka 2018. godine donio Varaždincima.
Sjajni Kinezi Ruiwu i Jia u sprezi s iskusnim Njemačkim trenerom Matthiasom Landfriedom, sva trojica osvojila su sve što se osvojiti dalo u stolnom tenisu tijekom proteklih godina i desetljeća u svojim i zemljama u kojima su igrali, trenirali ili nastupali. I eto sada to iskustvo pojačano prvim reketom hrvatskoga sjevera Ronaldom Redjepom i mladim Nikolom Horvatom u varaždinskom STK Starru plasirali hrvatskoj ali i europskoj pa i svjetskoj javnosti, jer ovaj će se uspjeh zasigurno čuti do svih europskih i svjetskih prijestolnica uključujući i Peking.

Bravo Varaždinci!

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se