Najbolje vaterpolske reprezentacije na LEN Europa CUP SUPER FINALU u Rijeci

29 Ožujak 2018

Super finalni turnir LEN Europa kupa održati će se od 5. do 8. travnja na bazenima Kantrida u Rijeci, a okupit će osam ponajboljih europskih muških nacionalnih vrsta.

Za finalni turnir izborile su se selekcije Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Srbije i Španjolske, a odigrat će se ukupno 16 utakmica, uključujući i finalnu utakmicu za naslov pobjednika koja je na rasporedu u nedjelju, 8. travnja u 20.30 sati.

Press konferenciji uoći početka turnira medijima su se obratili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda, glavni tajnik HVS-a Renato Živković te Marco Birri, operativni menadžer LEN-a, krovne europske organizacije vodenih sportova.

MARCO BARRI VOJKO OBERSNEL RENATO ŽIVKOVIĆ PREDRAG SLOBODA DUBRAVKO ŠIMENC I SAMIR BARAĆ

Gradonačelnik Rijeke izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka odabrana za domaćina novog natjecanja, ističući kvalitetu reprezentacija koje će nastupiti.
„Rijeka je već organizirala brojna sportska događanja europske i svjetske razine, kao što je Europsko prvenstvo u malim bazenima 2008. godine te ima dobru suradnju s LEN-om, a ovim turnirom započinjemo obilježavanje 110.-te obljetnice vaterpola i plivanja u Rijeci“, rekao je Obersnel te pozvao sve gledatelje da dođu na Kantridu gdje će uživati u dobrim utakmicama.

Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a, napomenuo je da će u Rijeci nastupiti gotovo sve najbolje svjetske reprezentacije te zahvalio svima koji su omogućili odigravanje završne fazu LEN Europa kupa u Rijeci. Sloboda je zaključio da će od ovog natjecanja koristi imati i turizam, uzevši u obzir geografsku blizinu država iz koje dolaze natjecatelji i njihovi navijači.

Marco Barri, operativni menadžer LEN-a, europske organizacije vodenih sportova, kazao je kako je Rijeka postala njihov „drugi dom“, izrazivši uspješnost organizacije natjecanja u Rijeci. „LEN Europa kup je novo natjecanje, osmišljeno s ciljem dodatne popularizacije vaterpola, a s obzirom na vaterpolsku elitu koja dolazi u Rijeku, mogli bi ga nazvati i „malim svjetskim prvenstvom.“
Navodeći veliki interes medija za ovo nadmetanje, Barri je izjavio kako će utakmice prenositi TV kuće svih zemalja koje nastupaju, a gledatelji će zbivanja na riječkim bazenima moći pratiti i putem online streaminga.

Svakog dana natjecanja odigrat će se četiri utakmice, a dnevne ulaznice, kupnjom kojih će se moći pogledati višesatni dnevni raspored, prodavat će se po cijeni od 50 kuna.

Na turniru će započeti i humanitarni dio festivala sporta i rekreacije „Homo si teć 2018.“ u koji će se zainteresirani moći uključiti donacijom. Donatori će dobiti silikonsku narukvicu s natpisom „Trčim i pomažem“, a sva sakupljena sredstva ići će za nabavku opreme i rekvizita namijenjenih sportašima s invaliditetom na području grada Rijeke.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se