Barakude: Hrvatski vaterpolisti na svjetskom vrhu

30 Srpanj 2017

Hrvatski vaterpolisti izborili su svjetski vrh. Nakon što su u polufinalu pobijedili Srbiju, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojili su zlatnu medalju svladavši domaćina Mađarsku sa 8-6. Za pobjednike će na Trgu bana Josipa Jelačića biti organiziran svečani doček u nedjelju s početkom u 18 h. 

Barakude pobijeda

Slijedi Olimpijsko natjecanje u Tokiju pa je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša čestitao na izborenom svjetskom naslovu. Također, čestitao im je i je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prisustvovao je finalu Budimpešti i izjavio da su izdvojena dodatna državna sredstva za sport, jer nema kampanje koja bi mogla nadići trenutak kada je cijela zemlja ovako ponosna.

Ni kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno i izbornik Ivica Tucak nisu mogli sakriti svoju sreću. Malobrojni hrvatski navijači bili su velika podrška momcima. Uspjeli su pobijediti Mađarsku pred 10 000 njihovih navijača, a kao da ih je bodrila čitava Hrvatska. Dečki su igrali zdušno, rezultat svjedoči o predanosti na turniru. Igrali su cijelim svojim bićem i sada su na tronu.

 

Autorica: Danijela Simović

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se