U svijetu velesila, a kod kuće entuzijasti

28 Veljača 2017

Mlade robotičare koji su nedavno osvojili Otvoreno prvenstvo Njemačke i još 11 medalja na svjetskim natjecanjima, primio je ministar obrane Damir Krstičević.

Ministarstvo obrane jedan je od pokrovitelja hrvatskog prvenstva mladih robotičara koje će se 11. ožujka održati u Sinju, a pobjednici će kao dio reprezentacije sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Japanu.

Robot - alkar Slavko, nada se mladi robotičar Pavlek Želimorski iz Varaždina, donijet će mu pobjedu na prvenstvu u Sinju i put u Japan. Nije ga bilo lako programirati - da pogađa u sridu. Jer, kaže Pavlek, treba se točno isprogramirati da se dobro okreće.

Da nije lako upravljati alkarom robotom, uvjerio se i ministar obrane. Pogodio je u sridu tek iz četvrtog pokušaja.

Ovi robotičari već godinama osvajaju europska i svjetska natjecanja. A danas Hrvatska je jaka velesila u svijetu. No, kod kuće robotičari za nabavu dijelova ovise o pomoći roditelja i entuzijazmu mentora.

Dok svoje znanje i vještine robotičari prenose svijetom, bilo bi dobro da i u Hrvatskoj ima više sluha za njih.

 

Autor: Agencije/HR News

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se