Ispiši ovu stranicu

Luka Skočilić: svjetska modna pista

22 Srpanj 2017

Luka Skočilić mladi je model rodom iz Fažane. Još u kasnoj tinejdžerskoj dobi javio mu se interes za modelingom, no kako nisu postojale agencije u njegovu okruženju, tako nije imao prilike niti probati. Zatim, dolazi do promjene. Jedno ljeto prijatelj ga je pitao želi li nositi, amaterski, reviju za jednog lokalnog dizajnera iz Istre kojemu je falio model. Kako se inače voli okušati u novim stvarima, Luka se odazvao te je po reakcijama drugih shvatio da mu to zapravo ide i da je dobar u tome. Zatim su ga pitali želi li se nastaviti time baviti u Zagrebu, što je on prihvatio jer je tamo i studirao. Tako je stupio u kontakt s agentom hrvatske agencije Sonic models, Belizarom Valićem.
U godinu dana internacionalne karijere radio je za Dolce&Gabbana, Dsquared, Moschino, Tom Ford, Luciano Barbera, Ciffonelli, Lyle&Scott, Pal Zileri, Zalando, Zanellato. Od gradova je posjetio Rim, Napoli, Palermo, Hamburg, Minhen, Berlin, Pariz a najviše vremena proveo je u Milanu i Londonu. Od Hrvatskih dizajnera konkretnu kampanjsku suradnju imao je s Borisom Banovićem i Varteksom. Kada stupite u suradnju sa pojedinim brendom svako iskustvo je na neki način posebno jer se svi razlikuju, kaže Luka. Neki od posebnih su mu rad s Dolce&Gabbanom gdje se sve svodi na perfekciju, profesionalnost i zadivljujuće detalje u izradi materijala gdje je sveprisutan taj tzv. talijanski štih. Zatim je spomenuo i suradnju s Moschinom gdje je sudjelovao u izradi nove kolekcije kod koje se sve svodilo na strpljenje, inspiraciju i kreativnost glavnog dizajnera. S Tom Fordom je imao suradnju u izradi njegove prve linije donjeg muškog rublja koji je ujedno bio i projekt koji se izvodio u tajnosti što je bilo neobično. Najdraže iskustvo mu je bilo s Dolce&Gabbanom zbog toga što su revije bile jedno neopisivo i posebno iskustvo.

IMG 83s02

FB IMG 1500639096274

 

Revije su svaki puta na novom mjestu, ali općenito kada je sudjelovao na takvoj reviji vladala je pozitivna i vesela atmosfera i taj neki poseban neopisivi doživljaj koji se Luki uvukao pod kožu i kojeg će zauvijek pamtiti. Drugačiji oblik snimanja je bio projekt Hunks and Hounds. Luka se zabavio tijekom slikanja s umiljatim psićima i iznenadilo ga je koliko su psi dobri i poslušni na setu. Snimanje sa životinjama i bez njih razlikuje se u potpunosti ukoliko model ne dobije ulogu da bude "životinja" na snimanju, šali se Luka.
Za sada je radio samo sa psom u suradnji sa udrugom zaštite životinja "sedma od devet", radi koje mu je bilo posebno drago što je na jedan takav način mogao doprinijeti i pomoći životinjama. Od još neobičnih snimanja Luka navodi snimanje sportskog profila koje je obuhvaćalo razne discipline od izvođenja raznih vježbi, lupanja boksačke vreće do vožnje bicikla. Na tom snimanju umorio se upravo kao nakon intenzivnog treninga u teretani.

DSC 0803a1c

Postupak pripreme prije snimanja odnosi se na to da model mora biti odmoran i zdrav dok je sve ostalo na fotografima i backstage timu koji priprema sve potrebno za snimanje. Ukoliko se radi o snimanju tijela onda je poželjno da se pripremi kao i po bodybuilding protokolu, ne toliko ekstremno, ali da tijelo što bolje izgleda. To se može postići određenim unosom hrane i vode i tempiranju istih. Luka je trenutno u agenciji Crew model iz Milana, PRM agenciji iz Londona i Sonic models iz Zagreba od koje je se i počeo baviti modelingom.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se