Kulturni turizam u Istri cvate

12 Srpanj 2017

Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta, Gordana Jeromela Kaić, je tijekom gostovanja u emisiji Zapadna strana izložila raspored predstava za srpanj 2017. godine. 

Program koji je ravnateljica opisala izgleda ovako:

13. srpnja (četvrtak) završava se ljetna plesna radionica Gala baletnom večeri. To je ujedno i prezentacija koreografkinje i voditeljice Ariston Proballet studija, Sabrine Rinaldi, koja nam svake godine za završetak međunarodnog kazališnog festivala mladih priredi jedinstveno plesno iznenađenje. U INK će nastupiti i Ariston Proballet skupina s dijelom iz baletne predstave „Toccata e fuga“ koja je rađena na Bachovom predlošku.

Kazalište se u drugom dijelu srpnja seli pod zvjezdano nebo Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, na Kaštel. paoline priče - ono ši šzo misliš da jesi

Već nas iduća predstava koja je 25. srpnja (utorak) dovodi pred kraj sezone na Kaštelu „INK na Kaštelu ljeti“. Tada će biti prva izvedba predstave Rinimo ga naprid ove godine. Iako se predstava izvodi prvi put ove godine, prijašnja iskustva izvođenja ove predstave pokazuju oduševljenje publike. Riječ je o komediji koja je rađena po britanskom predlošku, ali je  adaptirana na naš prostor i jezik. Radnja se vrti oko politike i političara, ali govori prvenstveno o čovjeku. Komedija o nama, našim vrlinama i manama, slabostima i ambicijama, ljubavima i preljubima, sa zgodama i nezgodama koje se događaju svima.

Ukoliko se odlučite za drugi termin predstave redatelja Jasminka Balenovića, odnosno Rinimo ga naprid, moći ćete doći 27. srpnja (četvrtak). 

Ipak dan ranije, 26. srpnja (srijeda), biti će Štuorice od polnoći. Predstava je svoju premijeru imala u ožujku ove godine na Svjetski dan kazališta za djecu i mladež, koji je ujedno i Svjetski dan pripovijedanja. Naime, radi se o tome da autor Aleksandar Bančić pripovijeda priče koje je prije njega pripovijedao njegov pradjed.

Za sam kraj, 28. srpnja (petak), bit će prikazana najpopularnija i najigranija predstava INK Mistero Buffo. To je zbirka satiričnih monologa, djelo talijanskog nobelovca Darija Foa o lakrdijašima koji nisu vrijeđali vjeru, Boga i Svece već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve.

Važno je napomenuti kako će vrata kazališta biti otvorena građanima i tijekom Pula film festivala jer će se dio filmskih projekcija prikazivati u zgradi INK. Sve predstave na otvorenom izvode se na čakavskom narječju te na taj način ne samo da čuvamo  naše jezično bogatstvo već i stranim gostima približujemo Istru u njezinom izvornom izdanju.

Ukratko, program INK u srpnju nudi koreografiju voditeljice baletnog studija, komediju Rinimo ga naprid, zatim predstavu Štuorice od polnoći čiji pripovjedni stil budi emocije kod starije publike dok mlađa publika ima posve novo iskustvo. Ipak Mistero Buffo nas može nasmijati sarkastičnim monolozima. Dakle, svakako vrijedi doći i pogledati jer se gledateljima pruža mogućnost različitih doživljaja. 

Više o samom programu predstava i kupnji karata možete pogledati ovdje: https://www.ink.hr/index.php?id=program

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se