Joan Miro u Rovinju

28 Srpanj 2017

U slikovitom Rovinju, odnosno u Zavičajnom muzeju Grada Rovinja je u tijeku izložba Barcelonskog umjetnika Joan Miroa, pod nazivom ˝Oblici slobode˝. Izložba je otvorena 12.4.2017. i traje do 17. 9. 2017. te ju se ne smije propustiti ukoliko dolazite u Istru. 

Joan Miro, španjolsko je katalonski umjetnik poznat po apstraktnom nadrealizmu. Iza sebe ima bogat opus od oko 11 tisuća radova. Na izložbi je najviše izložena grafika, i to litografija te pokoji crtež i fotografije umjetnika kako stvara keramičke radove, po čemu je također poznat. Djela su to nastala od tridesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća. Radovi su živi i vrlo intrigantni jer plijene pozornost u doba digitalizacije i napretka medija. Nezaobilazni su dio svjetske likovne ostavštine, blago koje treba prikazivati i diviti mu se opet i ponovno. 

miro 2

miro 5

miro 7

Autorica: Danijela Simović

 

 

 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se