HR NEWS na premijeri predstave "TOČNO U PODNE"

15 Prosinac 2017

PREMIJERA PREDSTAVE "TOČNO U PODNE"

Što i u kojoj mjeri kazalište posuđuje i preuzima od televizijskog medija? A što mu vraća? I obrnuto?
Glavna su pitanja kojim se bavi nova KUFER-ova predstava «Točno u podne», nastaloj u režiji Vedrana Hleba i u suradnji sa Teatrom &TD. Izvođači predstave su Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Izrezak sat

«Krećući se po samim rubovima kazališnog prostora na kojima su i razlikovne značajke spram drugog medija najizraženije, odvija se i pokušaj prijevoda, upravo da bismo ga boraveći u prostoru njegova nestajanja, doveli u pitanje te čekali njegov odgovor», objašnjava Nikolina Rafaj, dramaturginja predstave te nastavlja «Kazališni odgovor na vlastitu ugrozu na površinu izvlači ritualne obrasce kroz koje izvođači preuzimaju često zatomljene društvene frustracije, strahove, i teško prebrojive neostvarenosti u kojima smo zaglavljeni. No ritualno dovršenje koje bi odvelo u potrebno nam oslobođenje nije moguće».

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se