6. Festival male frankofonije – LA VIE EN ROSE!

10 Svibanj 2018

6. Festival male frankofonije održat će se u programskoj suradnji s KUC-om Travno, 12. svibnja 2018.u 16h u organizaciji Malog kazališta prof. Marije Vukelić te uz podršku Francuskog Veleposlanstva u Zagrebu.

5 La Vie en rose OŠ Otok
Festival se sastoji od igrokaza, predstava i pjesama na francuskom jeziku uz francusku glazbu, a cilj je pokazati važnost učenja jezika od najranije i razumijevanja teksta povezanog s pokretom.
Djeca uz igru, pokret, pjesmu lakše svladavaju jezične strukture i uče svim osjetilima, jačaju samopouzdanje. Kroz pokret i emociju događa se i intuitivno razumijevanje stranog jezika, djeca počinju razmišljati na stranom jeziku, a sve zajedno pridonosi razvoju samopouzdanja i komunikacijskih vještina u ključnom razdoblju djetetovog emotivnog i kognitivnog razvoja.
Na Festivalu sudjeluju djeca vrtićke dobi i učenici osnovnih i privatnih škola iz Zagreba i Varaždina (oko 100 djece i 10 profesora): DV Špansko, Le Petit Théâtre, OŠ Otok , OŠ Jure Kaštelana , OŠ Vladimira Nazora, Alliance Française de Zagreb, Francuski klub Varaždin, Francuske.

La vie en rose 5
Program


§ DV Špansko (Mirna Bahorić Vrandečić): Pique - nique et écologie
§ Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): L'école des dragons
§ Francuski klub Varaždin (Biserka Vinceković): Promenons nous dans les bois
§ Francurke (Martina Fruk Bartol): Remiza do Pariza
§ Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): Le loup et les chevreaux
OŠ Jure Kaštelana (Tea Gverović): La couleur des sons
OŠ Vladimira Nazora (Vedrana Franović): Notre petite clinique
Francuska alijansa Zagreb (Ema Pongrašić ): Le match historique
OŠ Otok (Jasna Peršun Reškovac): Offre d'emploi
Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): La Baba Yaga


Ulaznice (20kn) se kupuju pola sata prije početka Festivala .


Festival je organiziran u programskoj suradnji s KUC-om Travno i uz podršku Veleposlanstva Republike Francuske. Sponzori festivala su KALA prirodna voda i MERCI čokoladice.

La vie en rose 2018 program

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se