Kako ubrzati metabolizam i zašto?

07 Kolovoz 2017

Zašto želimo ubrzati metabolizam?

Vrlo vjerojatno niste zadovoljni svojim izgledom i najmanji komadić hrane "prima" na tijelo. Vrlo lako možemo dokučiti da vam je metabolizam spor te bi ga trebalo ubrzati! Ali kako? Stvar je vrlo jednostavna i možemo ju podijeliti na 3 dijela.

- fizička aktivnost
- suplementacija
- prehrana

PREHRANA
Prvi i najvažniji korak je povećati broj unesenih obroka uz pretpostavku da se danas nažalost jede 1-2 puta na dan te bi bilo poželjno to povećati na 4-5 obroka! To se odnosi na zdrave obroke i bez nepotrebnog nakrcavanja hrane u vaš organizam. Slobodno jedete nakon onih famoznih 18:00h. Vaše tijelo ne zna koliko je sati te slobodno jedete u kasnim satima, a na vama je što ćete pojesti. Zatim bi trebali povećati unos tekućine (barem 2L dnevno).

20668132 10210022135289427 1135481817 n

TRENING
Bilo kakva aktivacija, koja će vas pokrenut iz nule, već je veliki pomak. Želite li u teretanu, ići na plivanje, bicikliranje, aktivnosti kod kuće? Na vama je! Pokušajte se aktivirati barem 3 te minimalno po 30 minuta. 

20646044 10210018928769266 1069769340 n

SUPLEMENTACIJA

Kako nam suplementacija može pomoći?

Vrsta suplementacije koja je namijenjena ubrzanju metabolizma ima višestrukih biljnih ekstrakata te drugih sastava koji vam mogu pripomoći. Visoko proteinska nisko ugljikohidratna dijeta koja je idealna za ubrzanje metabolizma. Voće bi bilo idealno izbaciti van vašeg životnog režima, nažalost voće je krcato fruktoznim šečerom od kojeg nemamo koristi, te bi trebalo nadoknaditi te minerale i vitamine preko suplementacije.

Kofein - Kofein povećava korištenje masnoća kao gorivo i na taj način štedi ograničenu zalihu mišićnog glikogena u našem tijelu.
Zeleni čaj - od mnogobrojnih pogodnosti, jedna se ističe, a to je ubrzanje metabolizma!
Više o tome možete proučiti klikom ovdje.

Autor: Danijel Valek 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se