Ivana Jovanović Trostman izlaže u dubrovačkom Dominikanskom samostanu Sv. Križa

11 Travanj 2018

Suvremena dubrovačka likovna umjetnica, akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann, izložila je dvadesetoga ožujka ove godine, u povodu pedesete obljetnice župe, četrdesetak radova u tehnici akrila na kartonu i lesonitu motivom Raspeća.

P2260006
U povodu izložbe slikarica kaže :“Krist je razapet, ali i Uskrsnuo. Razapet,patnik, osuđenik, odbačen,koji pobjeđuje smrt. Na većem dijelu opusu Krist je prikazan radostan, raspete ruke prelaze u uzdignute ruke prema nebu, ruke koje slave Boga i predstavljaju Uskrslog Krista u radosti...iznad svih naših patnji je ogromna radost.“
S novim sakralnim djelima dubrovačka slikarica pridaje svoj ne mali doprinos suvremenoj umjetnosti.

P4170136

 

Miroslav Pelikan

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se