Vikend u Zadru u znaku natjecanja pjevačkih zborova

26 Svibanj 2018

Nakon svečanog otvaranja sa Zborom Slovenske filharmonije, slijedi najuzbudljiviji dio 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar.

Natjecateljski dio je započelo jučer u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Zborove će ocjenjivati međunarodno stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

Jasenka Ostojić - predsjednica (Hrvatska), Damijan Močnik (Slovenija), Zapro Zaprov (Makedonija), Davor Bobić (Hrvatska) i Christian Balandras (Francuska).

U prvom dijelu Natjecanja nastupili su:

Komorni zbor Glasis (Markovci, Slovenija), Ženski zbor Dangė (Klaipeda, Litva), Akademski pjevački zbor VSB Tehničkog sveučilišta Ostrava (Ostrava, Češka), Cardinal Singers Sveučilišta u Louisvilleu (Louisville, SAD), Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić (Zadar, Hrvatska), Christophorus Kantorei (Altensteig, Njemačka) i Zbor Sveučilišta u Stockholmu (Stockholm, Švedska).

Prijenos Natjecanja prati se na Poljani Šime Budinića ispred Kneževe palače gdje su postavljeni ekrani.

Zborovi će se nakon natjecateljskog dijela prošetati do Morskih orgulja i Pozdrava suncu gdje će u neformalnoj atmosferi od 19 i 20 do 20 i 40 h pjevati na takozvanim promenadnim koncertima.

Natjecateljski dio nastavlja se danas. U Kneževoj palači od 11 i 30 do 14 i 10 natjecat će se: Mješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska), Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma (Zagreb, Hrvatska), Vokalni ansambl Mater Libertatis (Zagreb, Hrvatska), Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski (Čakovec, Hrvatska), Vokalni ansambl Samoborke (Samobor, Hrvatska), Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu (Split, Hrvatska) i Ženski vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska).

Zborsko veselje i pjesma ponovno će se moći vidjeti i čuti na gradskim ulicama i to na subotnjoj špici; na Narodnom trgu i na Forumu od 11 i 10 do 14 i 35 h. Tijekom poslijepodneva međunarodni povjerenstvo će vijećati i zatim se preseliti u HNK Zadar gdje će se u 19 h održati završna priredba dodjele nagrada te natjecanje za Veliku nagradu Grada Zadra!

Ne propustite biti dijelom ove manifestacije, bilo na gradskim ulicama ili u koncertnim prostorima!

Ulaz na sva događanja je slobodan!

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se